Ако сте заможни, Азиатско-тихоокеанският регион е най-скъпото място за живеене,

...
Ако сте заможни, Азиатско-тихоокеанският регион е най-скъпото място за живеене,
Коментари Харесай

Шанхай мина Хонконг, вече е най-скъпият град в света

Ако сте заможни, Азиатско-тихоокеанският район е най-скъпото място за живеене, като Шанхай изпреварва Хонконг като най-скъпия град в света, написа Bloomberg.

Това са някои от основните констатации в отчет на Julius Baer Group по отношение на първокласния метод на живот, в който се показва, че част от повода за триумфа на района е бързото му възобновяване от пандемията на ковид. За разлика от тях Северна и Южна Америка се оказват най-достъпни поради сривовете в щатските и канадските долари и внезапната обезценка на латиноамериканските валути, написа bloombergtv.bg.

Азиатските градове са по-скъпи, частично тъй като Ковид не се разви като зараза по същия метод, по който за жалост се разви в другите градове в показателя, разяснява Раджеш Манвани, началник „ Пазари и решенията за ръководство на благосъстоянието в Азиатско-тихоокеанския район “ към Julius Baer Group. „ Така те съумяха да действат по-нормално от останалите “, добавя той.

Ето кои са най-скъпите градове за първокласен метод на живот:

Шанхай

Токио

Хонконг

Монако

Тайпе

Цюрих

Париж

Лондон

Сингапур

Ню Йорк

Кризата с Ковид-19 обхвана света и остави стотици хиляди без работа, само че в същото време усили положението на богатите. Представителите на софтуерната промишленост се оправят изключително добре, защото блокировките спомогнаха да се форсира преходът към цифровизация във всички аспекти от живота – от учене до извършване на покупки и обществени контакти. 500-те най-богати хора на земята са добавили общо 1,8 трилиона $ към положението си предходната година, като максимален дял са извлекли Илон Мъск от Tesla и Джеф Безос от Amazon.com съгласно Bloomberg Billionaires Index.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР