Ако сте свикнали внимателно да четете състава на всички продукти,

...
Ако сте свикнали внимателно да четете състава на всички продукти,
Коментари Харесай

Калциев флуорид - ползи и как да го набавим

Ако сте привикнали деликатно да четете състава на всички артикули, които закупувате, то евентуално ви е направило усещане, че пастите за зъби съдържат всеобщо натриев флуорид. Не бива никога да го бъркате с калциевия флуорид, тъй като за разлика от него и многочислените изгоди за човешкото здраве (за които ще приказваме в идващите редове), по отношение на изгодите и рисковете, които крие натриевият флуорид, се спори към този момент от над 60 години.

Да разгледаме и какви са изгодите от калциевия флуорид. За разлика от натриевия, той съществува в естествена форма и се среща в избрани храни като яйчния жълтък, цвеклото, цитрусите (ако са екологично чисти), горчицата, киселото мляко, изварата, рибата и други

Калциевият флуорид е прочут като солта на здравите зъби, кости, нокти и на красивата кожа. Важен е както за външния ни тип, по този начин и за здравето ни. Благодарение на него ние усилваме еластичността на кожата си, което понижава риска от поява на бръчки, стрии, целулит и изцяло понижаване на жизнеността на кожата ни.

 Калциев флуорид - Шуслеровите соли 1 Снимка: A_Different_Perspective / pixabay.com

Отново с помощта на него имаме здрави зъби и венци, здрави нокти и красива коса. Но освен. Той също по този начин укрепва и здравината на костите ни, заради което рядко бихме страдали от болки в колената и гърба или лимитирана пъргавина на ставите и ставните връзки.

Наред с храната, можем да си набавим калциев флуорид и с питателните добавки, като най-известната измежду тях са Шуслеровите соли 1.

Роденият през 1821 год. доктор Вилхелм Шуслер е основател на лечението с минерални соли, която става известна по целия свят. Той стига до мнението, че до редица болести се стига вследствие на дефицит на избрани минерални соли, като се твърди, че единствено като се взре в лицето и тялото на собствен пациент, е можел да разпознае от недостиг на какви соли страда неговият организъм. Създател е на така наречен лицев разбор или лицева диагностика.

Шуслер основава капки, съдържащи избрани минерални соли, които през днешния ден са познати като Шуслеровите капки. Те се продават в аптеките под избран номер и в случай че забележите, че страдате от ниска разтегливост на кожата, разширени вени, изсушаване, поява на фини бръчици, целулит, стрии, хемороиди, чупливи нокти, чести кариеси, болки в региона на гърба и ставите, то най-вероятно евентуално тялото ви има нужда от калциев флуорид и калциев фосфат. Тези соли са познати като Шуслерови соли 1 и са особени ефикасни против остеопороза.

 Калциев флуорид

Цената на Шуслеровите соли 1 е под 10 лева, само че е значимо да знаете, че според от положението ви, ще е неотложно да ги приемате най-малко 3-4 месеца, като дневната доза е от 3 до 5 таблетки на ден. Те са изключително потребни и за бременните дами, които постоянно страдат от дефицит на калциев флуорид.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР