Ако сте склонни да сънувате кошмари, тогава знаете какво е

...
Ако сте склонни да сънувате кошмари, тогава знаете какво е
Коментари Харесай

Защо ни е трудно да крещим и да плачем насън

Ако сте склонни да сънувате кошмари, тогава знаете какво е да не можете да изкрещите до момента в който спите - като че ли челюстта ви е закопчана с тел. Това сигурно е извънредно възприятие, само че остава въпросът: за какво се случва? Експертите споделят, че нашето тяло в съня ни пречи да осъществяваме фантазиите си.
Имаме предпочитание да крещим, когато имаме неприятен сън или призрачен сън. В този случай нашият яд или боязън нарастват. Невъзможността да крещиш и да удариш някой в ​​съня поражда, тъй като мозъчните ти области, които се управляват от моторните неврони, се изключват по време на почивката. Това мисли експертката Джулия Ламбърт.
Моторните неврони, споделя тя, са виновни за всевъзможни мускулни контракции. Те управляват нашия фаринкс и език, с цел да можем да възпроизвеждаме писъци, само че когато човек спи, мускулите му в действителност не могат да се задействат.
Сънят е като парализа, против която хората не престават да бъдат неспособни да се движат или да приказват, до момента в който не се разсънят. Те виждат картини във етапа на бърз сън, само че по това време има активност в някои елементи на мозъка, които са сходни на будното положение.
Джулия Ламбърт споделя, че когато сънищата на човек са доста ярки или наподобява, че всичко се случва в реалност, хората постоянно се разсънват от тях.
При пробуждане моторните неврони на ръцете и краката се нуждаят от време, с цел да влязат в деяние, което постоянно води до кратковременно възприятие на парализа. Така можете да почувствате, че ще викате по време на ослепителен сън, само че в действителност не можете.
Ужасните сънища най-много изтезават възрастните хора, които злоупотребяват с алкохол и опиати. За разлика от естествения сън, по време на прехода от третия стадий към четвъртия се появяват кошмари.
В този миг човешките мускули не са изцяло отпуснати. Ако спите неспокойно, говорите до момента в който спите, тогава евентуално се чудите по какъв начин е допустимо да говорите, само че не можете да викате. Причината за този абсурд, съгласно Джулия Ламбърт, е, че тези две феномени се случват по време на разнообразни етапи на съня. С други думи, хората приказват в една фаза, а кошмарите и желанието да крещят пораждат в друга, тъкмо сега, в който мускулите ни са допустимо най-спокойни и затова лимитирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР