Ако сте прекалили по време на празничните вечери и коремчето

...
Ако сте прекалили по време на празничните вечери и коремчето
Коментари Харесай

Плосък корем след Коледа? Мисия възможна!

Ако сте прекалили по време на празничните вечери и коремчето ви може да се конкурира с тези на бременните девойки, то не се тормозете, има метод бързо да поправите това.

Има няколко метода да успехите подуването и още веднъж да се радвате на плосък стомах. И това не става с апетит, а с вярно хранене и с няколко елементарни трика. Ето какви са те:

1. Яжте аспержи
Те са богати на калий, който оказва помощ да се контролира салдото на течностите в тялото. Други храни, на които можете да заложите поради намиращия се в тях калий, са банани, пъпеш, манго, спанак, домати и ядки. “Аспержите обаче съдържат и аминокиселина, наречена аспарагин, която работи като диуретик и почиства непотребната течност от организма ”, споделя доктор Мерилин Гленвил, водещ диетолог по здравето на дамите.

2. Успокойте се!
“Яжте постепенно и дъвчете деликатно ”, поучава Лайла Луис, хранителен терапевт в Nourishing by Nature . “Това ще подтиква всички храносмилателни сокове, нужни за разграждането на храната – и подкрепяне на храносмилането. Когато храната не се разгради задоволително, тя може да ферментира в червата и да аргументи отичане. ” Луис поучава да не ядем в придвижване или изправени. Винаги би трябвало да сме седнали, с изправен гръбнак, с цел да може кръвта по-лесно да доближи храносмилателните органи. Късните или значителни вечери също не са целесъобразни. Вместо това се пробвайте да отидете на разходка след вечеря, с цел да помогнете на храносмилателния развой.

3. Не пийте вода по време на хранене
“Оставете 20-минутно разстояние сред храненето и приема на течности ”, поучава Лайла Луис. “Течността може да разреди стомашната киселина, която е нужна за разграждането на храната. А това води до нейното проблематично асимилиране, тя ферментира и това води до отичане. Много билкови чайове могат да ви оказват помощ. Опитайте от копър или градинска мента. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР