Ако сте почитатели на летните цветя и пъстрите краски, вероятно

...
Ако сте почитатели на летните цветя и пъстрите краски, вероятно
Коментари Харесай

Пет красиви цветя, които се гледат без разсад

Ако сте фенове на летните цветя и пъстрите краски, евентуално сте наясно с развъждането на другите типове. Най-често тези растения се култивират посредством разсад. Едногодишните цветя, които се получават по този метод, изискват спомагателни старания по засяване, поддържане на температурата в избрани граници за младите растения, както и постоянното поливане. Но има и такива, които могат да се сеят непосредствено в почвата, без да се поставят изключителните старания по разсадопроизводството. Непретенциозни по своята природа, тези цветя наподобяват доста красиво и елементарно се вписват и в градината, и в контейнерите на терасата. Ето някои от най-популярните типове.

Ешолция

Ешолцията, известна и като калифорнийски мак, и като типично лятно растение, ще ви удиви с издръжливостта си на слънце. Растението е скромно и доста красиво. Продължителният и обилен разцвет стартира през юли и може да ви радва даже до ранна зима.

Тагетес

Тагетесите идват от Южна Америка. Багрите на цветовете им варират от яркожълто до наситено оранжево. Срещат се и многоцветни сортове. Тагетесите могат да порастват на блестящо слънце в градината и на терасата. Имат характерен мирис, който може да ви е потребен в двора, защото с миризмата си отблъсква доста вредители.

Годеция

Растението е измежду обичаните едногодишни китки поради невероятните си цветове. Лесно се оправя с пролетните студове. Трябва обаче да пазите годецията от прекомерно влажната почва, тъй като може да се разболее от гъбни заболявания или пък корените й да загният.

Диморфотека

Диморфотеката може да живее и на топло, и на студено. Много е сензитивна на непотребната влага, само че пък не се бои от ветровете. Бързо пониква и може да се сее още през април.

Иберис

Иберисът може да се похвали с разнообразна багра на цветовете - бяла, лилава, розова, алена, лилава. Първите поници се появяват седмица след засяване, а през лятото растението демонстрира и първите си цветове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР