4 най-добри момента да смените спестовната си сметка

...
Ако сте имали спестовна сметка в същата банка от известно
Коментари Харесай

Ако сте имали спестовна сметка в същата банка от известно време, може би е време да проучите какви са вашите възможности днес.

Лихва лихвените проценти са все още много високи след поредица от повишения на лихвените проценти от Федералния резерв и много банки днес предлагат високодоходни спестовни сметки, които могат да ви помогнат да добавите много приходи от лихви към общия си баланс. Но има няколко случая, в които спестителите почти винаги ще се възползват от промяната.

Започнете да сравнявате най-добрите проценти за спестовни сметки, достъпни за вас сега.

4 най-добри момента за смяна на вашата спестовна сметка

Няма недостиг на страхотни, високодоходни спестявания налични сметки днес. Ето няколко случая, когато е най-разумно да отворите нов.

Когато намерите по-висок лихвен процент

Постигането на добър лихвен процент е една от основните причини да изберете високодоходна спестовна сметка във всякакъв процент. Ако не получавате най-добрата възможна ставка от сметката си, може да помислите отново.

Днес има няколко високодоходни спестовни сметки, които все още печелят 3,5% до 4% APY върху балансите. Въпреки че това може да добави добра сума към общия ви баланс, това не е най-добрият процент, който ще намерите сега. Някои онлайн банки имат сметки с висока доходност с лихва до 4,5% или дори 5,0% APY.

Въпреки че тези тарифи са променливи, намирането на акаунт с конкурентна цена може да се изплати точно сега. Дори когато ставките спаднат, има голям шанс вашата високодоходоносна банкова сметка да остане конкурентоспособна с други водещи сметки.

Разберете колко повече бихте могли да спечелите с някои от днешните най-добри проценти за спестявания.

Когато плащате такси

Месечните такси могат да ви намалят приходи от лихви и да намалите общия си баланс. Много големи национални банкови вериги с нискодоходни традиционни спестовни сметки често начисляват месечни такси.

Онлайн спестовните сметки, обратно, често не начисляват месечни такси за поддръжка или такси за откриване на сметка. Ако все още плащате дори $1 на месец, за да поддържате спестовната си сметка отворена, може да е време да смените.

В допълнение към месечните такси, внимавайте за други такси, които може да имате – прекомерни такси за транзакции, такси за банков превод, такси за неактивност, такси за хартиени извлечения и други. Ако плащате някое от тях редовно, може да помислите за начини да ги избегнете в дългосрочен план.

Кога можете да получите бонус

Бонусът за спестовна сметка може да ви помогне да получите допълнителен тласък от $100 или повече в допълнение към приходите от лихви.

Някои банки предлагат парични бонуси за нови клиенти, които се регистрират и депозират определена сума в рамките на определен период от време — например $10 000 нови средства в рамките на 30 дни след регистрацията. Може също така да се наложи да запазите този баланс в акаунта си за определен период от време.

Но бонусът не трябва да е единственото нещо, което обмисляте. Ако акаунтът не предлага постоянни предимства като страхотен лихвен процент, липса на такси и лесен достъп до акаунта, тогава еднократният бонус може да не си струва. Но ако новият акаунт отговаря на вашите дългосрочни цели за спестяване и също така предлага бонус за ограничено време, това може да е достатъчна причина да смените.

Когато можете да се възползвате от нови функции и инструменти

Много спестовни сметки днес не са просто опции за съхранение на вашите пари. Те често идват с онлайн или мобилни инструменти за подпомагане на бюджетирането и постигането на целите за спестяване.

Например, някои банки ви позволяват да разделите общия си баланс на различни спестовни „кофи“ — които можете да отделите за различни спестявания цели. Други може да имат опция за закръгляване, която ви позволява автоматично да закръгляте транзакциите до най-близкия долар, за да добавите към спестяванията си, ако имате и свързана разплащателна сметка.

Ако смятате, че можете да се възползвате от тези функции, сравнете различни спестовни сметки с високи ставки и без такси, които също предлагат допълнителни функции за спестяване за клиентите. Започнете търсенето си тук днес!

Изводът

С днешните високи лихвени проценти можете да се възползвате от поддържането на различни лихвени проценти, за да сте сигурни, че получавате най-добрата сделка. Но има още няколко пъти, когато може да се възползвате от смяната на акаунти. Потърсете нови функции, които биха могли да ви помогнат да спестите повече, ограничени във времето бонуси на вече конкурентни акаунти и ако все още плащате месечна такса, преминете към акаунт без такса, който няма да намали дъното ви баланс на линията.

Ако обмисляте нова спестовна сметка днес, отделете малко време, за да сравните най-добрите сметки и да намерите най-доброто за вашите цели. Можете да започнете тук сега.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР