Ако смятате, че късметът е въпрос на случайност и няма

...
Ако смятате, че късметът е въпрос на случайност и няма
Коментари Харесай

Учени доказаха, че късметът съществува. И съветват как да го привлечем

Ако смятате, че шансът е въпрос на случайност и няма нищо общо със личната ви воля и избор, време е да измененията мнението си. Не, не приказваме за суеверия. Британският психолог Ричард Уайзман е изучавал явлението „ шанс “ и е потвърдил, че можем фактически да му повлияем. 

За множеството хора шансът е нещо ненадейно и ненадейно, което не се поддава на определение. Нещо, в което просто вярваш или не вярваш. Но изследванията на Ричард Уайзман демонстрират, че шансът следва особени модели, които имат са свързани с нашето държание, метод на живот и мислене. Уайзман потвърждава, че хората не се раждат късметлии или „ каръци “. Според неговия проучвателен труд „ Факторът шанс “, щастливият случай надалеч не е магия, а е обвързван с нашето отношение. „ Късметлиите “ са по-отворени към света, усмихнати и непринудени, до момента в който бедните неудачници затъват в безпокойството си, наподобяват напрегнати и се усещат нещастни. Всичко това се отразява на решенията, които двете групи хора вършат, на опциите, от които се възползват, и на това дали шансът им се усмихва постоянно.

Нека забележим какви са препоръките на Уайзман, които могат да оказват помощ на човек да премине от едната група в другата. 

1. Разширете опциите.

Всички познаваме хора, които непрекъснато се оплакват, че получават по-малко благоприятни условия – без значение дали в работата или в персоналния живот. Основният проблем е техният боязън от вдишване на опасности, което ги кара да пропущат опциите. Прекаленото концентриране върху това, което имаме (или не) в живота отвлича вниманието ни от търсенето, опитването и основаването на нови неща. 

Какво да вършим? Дръжте очите и мозъка си отворени. Не чакайте нещата да се случват. Бъдете господари на живота си и не се опасявайте от незнайното.

2. Слушайте интуицията си. 

Умението да се разбираш добре с подсъзнанието си също има общо с шанса. Късметлиите се вслушват в сигналите, които тялото и мозъка им изпращат и се научават да ги разчитат вярно. „ Каръците “ са прекомерно напрегнати, с цел да извърнат внимание на вътрешния си глас и се опасяват да разчитат на интуицията си.

Какво да вършим? Изчистете мозъка си от нормалните подозрения и напрежения и пробвайте да се сприятелите с вътрешния си глас. Един от методите е да започнете да медитирате. 

3. Очаквайте да имате шанс. 

„ Късметът е да вярваш, че си късметлия “. Това отношение оказва помощ на множеството хора да да запазят позитивна и оптимистична настройка, без значение от събитията. Може да прозвучи като самозаблуда – в света се случват толкоз доста неприятни неща и никой не може да бъде 100% благополучен. Донякъде това е правилно. Но откакто не можеш да бъдеш сигурен, че няма да имаш шанс, за какво не си позволиш положителни упования? Освен това, позитивната настройка оказва помощ да се оправяме с неуспехите и да не се отхвърляме.

Какво да вършим? Вместо да губите сила, очаквайки да се случи нещо неприятно, използвайте я по по-положителен метод.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР