Ако сме се ваксинирали сега, може да се чувстваме сравнително

...
Ако сме се ваксинирали сега, може да се чувстваме сравнително
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ваксинираните да са спокойни 1-2 години

Ако сме се ваксинирали в този момент, може да се усещаме относително спокойни в продължение на 1-2 години. Електронната система за вписване на часове за имунизиране работи, а издаването на уверение за имунизиране е напълно гратис. Това съобщи пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, шеф на шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания, член на Националния действен щаб за битка против ковид.

По тематиката с образуването на тромби в резултат на имунизацията на „ АстраЗенека “ той сподели, че имунизацията е обект на рецензия, тъй като е най-евтина. Даде и рецепта против съсирването на кръвта: „ Който се имунизира, да приема повече домати и доматен сок. Това пречи на съсирването на кръвта “.

„ От опита на доста ваксинирани, над 17 милиона, чак такива кръвосъсирващи положение не се записаха. Мислите ли, че една страна като Англия с обичаи в публичното здраве, ще допусне такова нещо? “

Относно равнищата на смъртност той уточни като фактор общото здравно положение на българския народ – диабета и наднорменото тегло са съществени причинители. Хората също по този начин забавят търсенето на здравна помощ, което съставлява проблем.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР