Ако служителите в компаниите продължат да работят дистанционно и след

...
Ако служителите в компаниите продължат да работят дистанционно и след
Коментари Харесай

Хоум-офисът и загубите за икономиката

Ако чиновниците в фирмите продължат да работят отдалечено и след края на, цели браншове на индустрията може да банкрутират, твърди специалист по кредитно обезпечаване.
Заради пандемията от доста компании в Германия изпратиха своите чиновници да работят от къщи и не съжаляват за това, написа „ Дойче веле “.
Голяма част от тях имат намерение да продължат да употребяват преимуществата на отдалечената работа и след рецесията, разяснява Даниел Ердзик – специалист в региона на цифровата стопанска система в Центъра за европейски стопански проучвания.
Колкото повече чиновници, толкоз по-малко хора идват всеки ден в центъра на града. Според разбора на Михаел Каренберг – началник на районния отедл на компания „ Altradius “, занимаваща се с кредитно обезпечаване, тази наклонност може да има дълготрайни стопански последствия. Една от тях е растежът на банкрутите.
За самите предприятия намаляването на ефекивността на производството поради прекосяването на се среща в единични случаи. В мобилна среда, обаче, бизнесът се трансформира по географски симптом. Това основава проблеми при браншове, чийто оборот е директно подвластен от огромния брой хора, които идват всеки ден в града на работа.
В момента доста компании си задават въпроса дали има смисъл да обезпечат физически работно място за всеки чиновник и, надлежно, да изразходват средства за наемане на офиси. За огромните предприятия това са разноски, достигащи до няколко милиона евро, се споделя в проучването на „ Altradius “.
Ако наклонността за отдалечена работа се резервира, доста компании през идващите години може да не удължат договорите си за наем. Това, от своя страна, заплашва да докара до значително редуциране на приходите на фондовете за недвижими парцели, в случай че не намерят различен метод да употребяват пустеещите пространства.
 Ще работим от у дома и след пандемията Ще работим от у дома и след пандемията
Покрай пандемията от ден на ден хора работят от у дома, а тази наклонност ще продължи и в бъдеще, даже когато стартира всеобщото потребление на...
Подобно развиване на обстановката ще „ удари “ освен частните, само че и институционалните вложители, които няма да получат облага за своите капиталовложения. Става въпрос за банки, пенсионни фондове, акционери и капиталови компании, сдружения за обществено и здравно обезпечаване, компании, които се занимават с ръководство на парцели, църкови, както и разнообразни фондации и сдружения. Всички те са застрашени от огромни финансови загуби.
Пустеешите офиси значат и празни столови в предприятията. Същото се отнася за градските ресторантчета и кафенета, в които чиновниците отиват да хапнат по време на обедната отмора.
Неясно остава и финансовото бъдеще на предприятията, свързани с хартиената индустрия, считат създателите на разбора. Преминаването на отдалечена работа форсира цифровизацията на процесите в офиса. Това, на собствен ред, докара до понижаване нуждата от потреблението на хартия за принтер, да вземем за пример. По този метод се ускори натискът върху бранша, който и без друго преди година изпитваше огромни усложнения.
Друга последица от работата от вкъщи по време на пандемия е намалелият брой на биснес вечерите и на командировките. В днешно време деловите договаряния все по-често се организират посредством видеовръзка или по телефано и все по-радко наживо. Ако тази наклонност се резервира, заведенията за хранене и хотелите, които обслужват командировани лица, ще бъдат на загуба.
Ще намалее внезапно нуждата от делово облекло – костюми, вратовръзки, блузи, строги обувки и така нататък, което ще засегне производителите, профилирани в деловата мода. По данни на „ Altradius “, в Германия точно текстилните предприятия са най-силно застрашени от банкрут.
 Гърция притегля цифрови мигранти с данъчни промени Гърция притегля " цифрови мигранти " с данъчни промени
Нов закон ще бъде признат в Гърция, с който ще се вкарат обилни данъчни тласъци. Те ще важат за експерти, които ще се реалокират о...
Ако хората спрат да пътуват до работните си места, ще се понижи и автомобилният пробег. Съответно, хората ще се нуждаят все по-малко от нови коли и ще употребяват старите.
Това ще се отрази отрицателно върху производителите на коли, които през последните две години работят в условия на нараснал риск от банкрут на доставчиците на съставни елементи и аварийни елементи. Перспективата за автосервизите и бензиностанциите при такава обстановка не наподобява по-добра.
След края на пандемията измежду изгубилите ще са и притежателите на магазини по пешеходните зони и в централните елементи на градовете. На първо място ще пострадат търговците, които нямат лични онлайн магазини – точно те сега понасят сега най-силно последствията от карантинните ограничения.
Разбира се, в цялата тази обстановка има и печеливши. На първо място, съгласно разбора, това са предприятията от IT и информационния бранш, които завоюваха от продажбата на преносими компютри, смарт телефони, телефони, програмно съоръжение и електронни носители на данни.
Допълнителни облаги може да осъществят и компаниите, които оферират артикули и услуги за дома – производители и търговци на мебели за преустрояване на работното място в хоум-офис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР