Ако си мислите, че поезията е мъртва… то вероятно сте

...
Ако си мислите, че поезията е мъртва… то вероятно сте
Коментари Харесай

Тъпи, но запомнящи се: Най-абсурдните БГ песни на всички времена!

Ако си мислите, че поезията е мъртва… то евентуално сте прави. Това потвърждават идващите пет български шлагера, чиито текстове са колкото паметни, толкоз и неуместни. От мръсни смешки до откровени глупости, ето най-нелепите родни музикални лирики на всички времена:

„ Чалга пеперудки “ на Теди Александрова

Не са една и две чалга песните с неуместни текстове, само че нищо не може да бие шлагера „ Чалга пеперудки “ на Теди Александрова от 2017. Какво, по дяволите, значи репликата „ чалга пеперудки в ааа “? Нямаме визия, само че Теди я пее с подобен хъс и убеденост, че чак ѝ имаме вяра. Сингълът е богат и на други безусловно безсмислени изречения като „ когато леко денся, пипвам ритъма “ и „ искаш ли да го поемеш шута в ааа? “… С две думи, Яворов и Багряна ряпа да ядат!

„ Кекс “ на Papi Hans

Ако би трябвало да бъдем почтени, по-голямата част от дискографията на Papi Hans принадлежи в този лист (все отново измежду най-изтъкнатите му шлагери са песни със заглавия като „ Мама сподели “ и „ Суперпалав “..!). Първенец обаче евентуално е „ Кекс “ – дебютният сингъл на артиста, който преди няколко години завладя музикалните ранглисти и си завоюва над 11 милиона гледания в YouTube. Припевът „ тъй като нощес върших кекс “ не е изключително сложен за разгадаване, само че за сметка на това пък бързо се забива в паметта ни… 

Виж още: Джизъса е навън от играта: Ето за какво Карен е по-добър от Златка Райкова 

„ Къде си, батко? “ на Милко Калайджиев

Митко Калайджиев седнал полугол в пещера, затрупан с скотски кожи: това е облик, който (за съжаление) вечно ще остане запечатан в съзнанието ни, с помощта на клипа към песента „ Къде си, батко? “. Също толкоз – хм, паметен, е и текста на ретро сингъла, съдържащ изречения като „ тук при остарелия ерген, всяка вечер е харем “. ОК, Милко – имаме вяра ти…

„ В гората “ на Деян Икебаната

Песента „ В гората “ (по-позната като „ Съчки групирам, пръчки намирам “) умерено се подрежда в листата с най-нелепите родни шлагери. „ Ах ох уу, ще се побъркам, “ пее Деян Икебаната. Като слушаме текста на песента му, и ние си мислим, че полудяваме: по какъв начин другояче да си разбираем репликата „ разсъниха се изплашен, дибидюс гол, побягнах през глава към близкия дол “?!

„ Пипни ме тук “ на Румънеца и Енчев

Мегахитът на Румънеца и Енчев „ Пипни ме тук “ си остава класика даже и двайсет години след излизането си. Текстът на сингъла не е изключително сложен, само че пък това евентуално е повода да се запомня толкоз елементарно. Освен пипане, лириките на шлагера съдържат и много ощипване – или, с цел да цитираме рап дуото, „ щип щибидитип, щибидитип вид “..!

Изображение: https://www.instagram.com/iampapihans/
https://www.instagram.com/milkokalaidjievvofficial/
https://www.instagram.com/tedialeksandrova_official_/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР