Ако си мислим, че в днешната ситуация, особено при военни

...
Ако си мислим, че в днешната ситуация, особено при военни
Коментари Харесай

Свинаров: Русия получи достатъчно силен отпор, има с какво да помогнем на Украйна във военно отношение

" Ако си мислим, че в днешната обстановка, изключително при военни дейности на близо до България, сме защитени от нещо, това е несериозно “. Това съобщи някогашният министър на защитата Николай Свинаров пред БТВ. „ Знам какъв брой е тъжно да се отделят доста пари за войска и въоръжаване, тъй като те би трябвало да се вземат отнякъде, само че може да се построи един проект за превъоръжаване на българската войска, какъвто бяхме правили още през 2004 година, който поетапно със сумите от бюджета без спомагателни заплащания, да подсигурява много по-висока степен на сигурност на българската страна откъм войска “, уточни Свинаров. Според него има едно прекомерно огромно фокусиране върху военната ни авиация и опазването на българското небе.

„ Министърът е прав, че в нужните количества и изключително като съвременно въоръжение ни липсва всичко. Ние би трябвало да имаме Противовъздушна отбрана отбрана. Изключително доста сме закъснели с съоръжение на сухопътната ни войска. Имаме проблеми и във военноморските сили, само че това поетапно би трябвало да бъде решено и то без отсрочване. Изключително значимо е страната да придобие статус на в действителност пълновръстен член на НАТО с всички отговорности, които произтичат от това “, съобщи Николай Свинаров. Той разяснява и напредъка на договарянията сред Украйна и Русия на срещата в Истанбул.

„ Много е мъчно да се планува нещо, тъй като по същия метод два дни преди започване на военните дейности, се твърдеше, че няма да има такива. Ние по този начин и не разбрахме, може би в Русия знаят, само че ние по този начин и не разбрахме какви са задачите на тази война и когато те биха били реализирани, с цел да може да има действително помирение и прекратяване на военните дейности “, изясни Николай Свинаров. „ Русия в действителност този път получи задоволително мощен отпор и напън въз основата и на икономическите наказания, и в политическите връзки. Путин съумя да сплоти и Организация на обединените нации, и НАТО, и Европейски Съюз. Не желая да установявам тъжния факт, само че сякаш единствено България продължава да се разединява във връзка с войната и участниците в нея “, разяснява някогашният боен министър. Според Николай Свинаров има с какво да подпомогнем Украйна във военно отношение, тъй като в избрани браншове нашия военнопромишлен комплекс продължава интензивно да работи. „ Тук не приказваме за някакви комплицирани въоръжения, които в действителност нямаме, само че приказваме за леко и приблизително стрелково оръжие, муниции, които се създават в страната и постоянно биха могли да бъдат предоставени. Разбира се, тук опираме до политически критерии “, съобщи Свинаров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР