Ако Северна Корея се съгласи напълно да се откаже от

...
Ако Северна Корея се съгласи напълно да се откаже от
Коментари Харесай

САЩ дават гаранции на Ким Чен-ун, ако се откаже от ядрената си програма

Ако Северна Корея се съгласи изцяло да се откаже от програмата си за нуклеарни оръжия, тогава Съединени американски щати ще разрешат на своя частен бранш да влага в КНДР, разгласи американският държавен секретар Майк Помпейо пред " Фокс нюз ".
Помпейо сподели още, че в случай че бъде реализирана нуклеарна договорка Съединени американски щати ще би трябвало да дадат гаранции по сигурността на севернокорейския водач Ким Чен-ун. Преди дни се разбра, че двамата са провели среща, с цел да приготвят идната среща на Ким с Доналд Тръмп, която е планувана за 12 юни в Сингапур.
На въпрос дали Съединени американски щати на процедура споделят на Ким, че може да остане на власт, в случай че извърши техните претенции, Помпейо съобщи: " Ние ще би трябвало да предоставим гаранции по сигурността, несъмнено. "
" Ако Северна Корея предприеме смели ограничения за бързо освобождение от нуклеарните си оръжия, Съединени американски щати са подготвени да работят с нея за издигането й до същото ниво на благополучие като южнокорейските ни другари ", увери Помпейо преди два дни.
Северна Корея разгласи, че счита да унищожи нуклеарния си полигон към 23-25 май.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР