Ако Северна Корея извърши ядрен опит, САЩ веднага ще поискат

...
Ако Северна Корея извърши ядрен опит, САЩ веднага ще поискат
Коментари Харесай

САЩ ще поискат в ООН засилване на санкциите срещу КНДР при извършване на ядрен опит

Ако Северна Корея извърши нуклеарен опит, Съединени американски щати незабавно ще изискат в Организация на обединените нации усилване на глобите против Пхенян, предизвести американската посланичка в организацията след неуспеха предходната седмица на американска резолюция против КНДР, блокирана от Китай и Русия, съобщи Франс прес.

Запитана ще има ли нов опит да се прокара резолюция против Пхенян в Организация на обединените нации, Линда Томас-Грийнфилд , чиято страна през май бе ръководител в Съвета за сигурност, отговори изрично: " Със сигурност, ще го създадем! ".

Обаче " би трябвало първо да използван глобите, на които към този момент имаме право ", преди, " естествено, да настояваме за спомагателни наказания, както се опитахме да прокараме в последно време ", акцентира през вчерашния ден американската дипломатка.

След като Китай и Русия постановиха на 26 май в Съвета за сигурност несъгласие върху американска проекторезолюция, засилваща интернационалните наказания против Пхенян и неговите пускове на балистични ракети, Вашингтон упрекна Москва и Пекин, че вдъхват храброст на КНДР, и даде обещание нови едностранни наказателни ограничения. Северна Корея разполага с балистични оръжия и атомни бомби, само че съгласно дипломати още не е съумяла да сплоти тези технологии и да се снабди с ракети с нуклеарни бойни глави. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР