Ако се върнем дори няколко години назад, ще видите поредица

...
Ако се върнем дори няколко години назад, ще видите поредица
Коментари Харесай

Денков: Да внимаваме. Някои изказвания на Путин се превърнаха в план за действие

„ Ако се върнем даже няколко години обратно, ще видите поредност от изявления, които издават имперски упоритости. Тези упоритости включват много от сегашните страни, в това число част от тези, които са в Европейски Съюз. Така че в прочут смисъл нищо ново. От друга страна, несъмнено, би трябвало да внимаваме за тези изявления. Защото преди този момент те изглеждаха като изявления, след което се оказа, че някои от тях се трансфораха в проект за деяние. ”

Така министър председателят Николай Денков разяснява в отговор на въпрос на Клуб Z вчерашното годишно послание на съветския президент Владимир Путин.

Министър-председателят е в Брюксел за присъединяване в Европейския съвет.

В обръщението на Путин имаше изявление, че цялото черноморско крайбрежие е станало съветско след Руско-турските войни.

Клуб Z попита Денков и дали вижда заплаха от съветски проект за деяние по отношщение на България.

„ Трябва във всеки случай да внимаваме какви са идващите дейности на Русия и по какъв начин би трябвало да бъдем готови за тях. От много време много хора споделяме, че би трябвало да се внимава в това отношение. Надявам се и българското общество най-накрая да почне да чува, че има потребност от внимание в тази посока “, отговори той.

Премиерът обаче съобщи, че не би правил връзка сред възможен неподходящ сюжет и огромния брой съветски жители, заселили се трайно по черноморското крайбрежие у нас.

„ Това, за което се приготвяме, е консолидираното в структурите на НАТО и превъоръжаването на българската войска, в това число посредством учения с други войски на НАТО - тъй че да бъдем подготвени, в случай че нещо, не дай си Боже, се случи “, заключи Денков.

Същевременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че след Украйна можге да пристигна ред и на някоя друга страна, която Русия да нападне.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР