Ако се стремим към реална промяна в здравеопазването, трябва да

...
Ако се стремим към реална промяна в здравеопазването, трябва да
Коментари Харесай

Йотова: Реална здравна реформа ще постигнем с активното участие на медицинското съсловие

„ Ако се стремим към действителна смяна в опазването на здравето, би трябвало да променим отношението и към лекарите, и към пациентите. Да създадем по този начин, че и лекари, и пациенти да са удовлетворени. За действителна здравна промяна би трябвало да се чува мощно гласът на медиците, на тези, които всеки ден се сблъскват със здравните проблеми. Реформа не се прави на мрачно в нечий кабинет, заключена в досиетата. “

Това съобщи вицепрезидентът на тържествената гала по случай Празника на научноизследователската и преподавателската активност на Медицински университет – София. Вицепрезидентът поздрави лекарите, медицинските сестри, здравните експерти във връзка Световния ден на здравето и Деня на здравния служащ. Тя отдаде респект на медиците, „ преборили се за живота на своите пациенти, само че изгубили борбата за своя живот “.

„ През последните две години публичният прожектор беше мощно ориентиран върху белите ви одежди. Вие се справихте по-успешно от тези, които трябваше да вземат управнически решения. Въпреки политиците, а постоянно и макар институциите, вие преобърнахте лечебните заведения, прекроихте отделенията, създадохте проекти, с цел да извършите най-важното – да спасявате човешки живот, да спасявате от паниката и шока “, обърна се към медиците. 

Вицепрезидентът поздрави Медицинския университет – София, като го дефинира като школата на здравната просвета в България. „ В изискванията на ограничаващи ограничения управлението съумя да обезпечи оптимален жив контакт в обучителния развой “, уточни Йотова. Тя посочи, че университетът притегля доста задгранични студенти, както и измежду сънародниците ни в чужбина.

„ Вие давате скъпи познания и умения на своите студенти. А ние, институциите, би трябвало да бъдем нужната и постоянна гаранция за младите експерти да останат в България да развиват своя капацитет тук, да лекуват българските жители “, обърна се към преподавателите вицепрезидентът, оповестиха от прессекретарита на Президентството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР