Ако се стигне до война, ще се биете и рискувате

...
Ако се стигне до война, ще се биете и рискувате
Коментари Харесай

Според глобално изследване българите са сред най-големите пацифисти в света

Ако се стигне до война, ще се биете и рискувате живота си за вашата страна? Този въпрос бе заложен в изследване, извършено от изследователската организация Галъп, дружно с „ Уърлдуайд Индепендънт Нетуорк “, в 64 страни по света.

В него се оказва, че българите сме измежду народите, които нямат никакво предпочитание да се бият - единствено 25 % са подготвени да отидат на война, което ни слага измежду най-големите пацифисти сред Исландия и Хонг Конг.

Средностатистически 61% декларират, че биха желали да се бият за своята страна, а 27% декларират, че няма да са подготвени да се бият.

Очаквано доста по-висок % мъже спрямо дамите са декларирали, че ще се бият (67%), само че е забавно, че и множеството дами дават отговор позитивно (52%).
Най-висок % на тези, които ще се бият за тяхната страна, е този в Близкия изток и Северна Африка, до 83%, до момента в който най-ниският е в Западна Европа, 25%.

От страните от някогашна Югославия най-готови за воюване са в Косово (58%), по-късно в Босна и Херцеговина (55%), Сърбия (46%) и Македония (38%).

От европейските страни Финландия господства с 74%, които са подготвени за война. Следват Турция с 73%, по-късно Украйна с 61% и Русия с 59%.

Съществуват обилни разлики измежду религиите мюсюлмани са най-навити да се бият, до 78%. Следват индусите (77%), будистите (66%), атеисти и агностици (57%). Сред християните най-войнствени са православните (53%), следвани от католиците (52%), 48% от протестантите са подготвени за война. Около половината от евреите също (51%).

Японците, германците, италианците и австрийците изрично отхвърлят да се борят повече.

В това огромно изследване по света са били изследвани 62 398 души по от към 1000 души от всяка страна.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР