Ако се сбъднат прогнозите на пазарите, европейските граждани ще трябва

...
Ако се сбъднат прогнозите на пазарите, европейските граждани ще трябва
Коментари Харесай

Министър на Гърция: Енергийната криза ще струва на европейци...

Ако се осъществен прогнозите на пазарите, европейските жители ще би трябвало да платят над 350 милиарда евро през 2022 година поради увеличението на цените на електрическата енергия и природния газ, съобщи през днешния ден гръцкият министър на околната среда и енергетиката Костас Скрекас, който взе присъединяване в съвета на министрите на околната среда на Европейски Съюз в Брюксел, заяви осведомителният портал iefimerida.gr.

Скрекас сподели още, че е належащо да бъдат подхванати начинания на централно ниво посредством основаването на европейски механизъм за поддръжка на уязвимите семейства и на дребните и междинните предприятия.

В изявлението си на съвета Скрекас съобщи, че Гърция поддържа изцяло пакета от ограничения за понижаване на излъчванията парникови газове с най-малко 55 % до 2030 година, като за тази цел Гърция ще сложи на публично разискване първия народен климатичен закон с съответни ограничения като възбрана за регистрация на нови коли с мотори с вътрешно горене до 2030 година и възбрана за потребление на горивни съоръжения с нефт за отопление.

Гръцкият министър означи още, че е обезпечено финансиране от 250 млн. евро за понижаване на излъчванията в корабоплаването в Гърция в границите на интегриран проект на стойност 625 млн. евро за декарбонизацията на гръцките острови, който ще бъде импортиран скоро в Европейската комисия и Европейската капиталова банка
Свързани вести Как ще спрем цените на тока? Говори Кирил Петков Премиерът Петков: Мораториумът ни дава опция да реализираме най-хубавите цени на тока Окончателно: Цените на тока, водата и парното - замразени до 31 март 2022 година Цената на тока още веднъж удари връх, скочи с 27 лева./мВтч единствено за ден
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР