Ако се съди по програмите на телевизиите в сряда, 18

...
Ако се съди по програмите на телевизиите в сряда, 18
Коментари Харесай

Апокалипсисът ще е някоя друга сряда

Ако се съди по стратегиите на малките екрани в сряда, 18 май, България би трябвало да е изпаднала в тежка национална злополука. Поне такова усещане трябваше да сътвори хвърковатата чета пропагандисти на някогашните ръководещи, окупирали студиата на заветната дата.

Денят пристигна и си отпътува и нищо кой знае какво не се случи отвън явно квалифицираната " офанзива " против държавното управление. Стрелбата в ефира беше интензивна и в доста направления, само че като във всяка инсценировка - и патроните бяха задоволително халосни.

За този ден някогашните ръководещи от дълго време загряваха. Първо беше нервността, че прекъсването на съветския газ ще е еднакво на апокалипсис. Три седмици по-късно злополучие освен няма, само че стартира и действителното откачване от кремълската кука на " Газпром ".

Цялата серия мрачни поличби за скъсването с съветския газ отиде на вятъра. " Няма топла вода за къпане, ще топлим на котлона ", вещаеше и някогашният министър председател.
Реклама
В четвъртък Делян Добрев назова част от ограниченията на ръководещите против инфлацията несправедливи. " Ще понижат Данък добавена стойност на парното, само че това е за 500 хиляди души, а 5 млн. души, които се отопляват на дърва, ток, газ, ще платят сметката ", беше образецът, който даде (вижте повече в текста, както и в коментара ).

Същия ден съпартийците му в Столичната община поведоха митинга на градския превоз в София с искане на пари от страната. Тоест 5 млн. души да заплащат сметката на пътуващите в ръководената от ГЕРБ София в този случай се оказа в реда на нещата. Това надалеч не беше единственото цинично в този митинг. В продължение на дълги години всяка година. Абсурдна част от тях потъваше в същите строителни компании, медиатори и комисиони, които бяха обрасли ГЕРБ. Сега приходите, наподобява, са спаднали. Клиентелата вие от апетит.

В абстиненция от огромните държавни дотации. Те също желаят данъкоплатците да им покриват разноските, оплаквайки се от " чудовищни репресии ". Това, че част от тях са на предни позиции и в бизнеса с горива и строителството, дава ясна визия за икономическия ред, открит в дългогодишното ръководство на ГЕРБ - Движение за права и свободи. В неговата задача се пита: в случай че страната покрива разноските, къде отиват облагите? Например от рекордния растеж в товарните транспорти, и то при " неприятната " нова власт и мощно поскъпнали горива. Отговорът още веднъж е в модела, текъл по тръбата на " Газпром ".

През последните десетилетия последователно - първо постепенно, а по времето на Борисов и плашещо бързо, българската стопанска система мутираше в посока на съветския вид държавен " капитализъм ". Ресурсите се раздаваха единствено на няколко близки до властта играчи, съперниците се смазваха благодарение на страната. Завладяна беше огромна част от медиите, а политическите съперници се обезвредиха с всички вероятни принадлежности.
Реклама
В един миг се стигна до сериозна точка - или всички свободи трябваше да изчезнат и Борисов да стане в случай че не като Путин, то най-малко като Орбан, или да стартира ремонт на системата. Тръгна се към втория вид. Дали ще се стигне до краен резултат още не е несъмнено, само че някои от най-видните представители на този модел демонстрират, че си го желаят назад. В броя ще видите още:

Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР