“Ако се работеше, така както трябваше вече щяхме да сме

...
“Ако се работеше, така както трябваше вече щяхме да сме
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ако се работеше, така както трябваше вече щяхме да сме членове на Шенген

“Ако се работеше, по този начин както трябваше към този момент щяхме да сме членове на Шенген. Сега има заплаха освен да не станем пълноправни членове, тъй като „ въздушен Шенген “ няма, а да се напълним с мигрантите на Европейския съюз, да дойдат и да ги изсипят всички в България, против пиар резултата да бъдем въздушно позволени в Шенген и против големите опашки, които ще останат и на „ Дунав мост “, и на „ Кулата “. Това сподели някогашният длъжностен вътрешен и правосъден министър Иван Демерджиев в ефира на bTV.

Той дефинира конституционните промени като посягане.

“Слушах изявление на един от участниците в обединението, Бойко Борисов, който обясняваше, че толкоз доста го харесвали, че в този момент като завърнал на власт, щели да ни пуснат в Шенген. Той не помни, че управляваше еднолично страната 12 години и не ни пуснаха в Шенген, а дори сътвориха спомагателни условия – да се следи върховенството на правото и битката с корупция и битката с незаконната миграция, която той твърди, че е поддържал нулева. Многократно съм приказвал с сътрудниците от Австрия и от Европейска комисия – не е нулева, а противоположното. През това време са насъбрани незаконните мигранти в Австрия “, разяснява той.

“Служебното държавно управление направи доста за Шенген. Разговарял съм доста с сътрудниците от Австрия и Нидерландия. Самите австрийци споделиха, че най-голямата незаконна мигрантска вълна е била по време на ръководството на Борисов. Ако се беше работило вярно в последните месеци, България към този момент щеше да е член на Шенген, а не да ни изнудват единствено за участие по въздуха и да ни изсипят мигранти тук ”, сподели още Демерджиев.

По думите му ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ръководят в тройна коалиция.

“Когато на първия ред на Народното събрание като видни конституционалисти стоят Борисов и Пеевски, кой има интерес от това? За мен е явно. Всъщност, измененията в Конституцията бяха гръмко прокламирани като смисъл на тази коалиция. Ако това е най-висшият плод на тази коалиция, то е безусловно негодно и води до поругаване на Конституцията “, добави Демерджиев.

Според него първият прочит на конституционните промени демонстрира легализирането на политическия напън и въздействие върху прокуратурата.

Ако се работеше, по този начин както трябваше

“Сега прокурорите, които би трябвало да ги упрекват ще бъдат подвластни на парламентарната квота, която ще образува 2/3 от прокурорския съвет. На процедура парламентарната квота ще въздейства върху целия кадрови развой във връзка с българската прокуратура. Главният прокурор в този момент е началник на ВКП, при йерархичната конструкция всеки акт на един прокурор стига в последна сметка до ръководителят на ВКП, който посредством разнообразни механизми може да въздейства на решенията там. Това не е никаква основна смяна. Изваден е министърът на правораздаването от пленума на Висш съдебен съвет – това е изключителна стъпка обратно. Той обезпечава взаимоотношението сред изпълнителната и правосъдната власт “, изясни още той.

По думите му правосъдната власт ще работи в цялостно затъмнение и никой няма да е наясно по какъв начин се взимат решенията.

Източник: bTV

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР