Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе

...
Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе
Коментари Харесай

Проф. Дмитрий Аркадиевич Еделев: COVID-19 е изкуствено създаден вирус

Ако се потвърдят всички съветски проучвания, че нашата ваксина въздейства на COVID-19, то до една година Русия ще може да даде тази ваксина на целия свят. Русия в никакъв случай не е укривала технологиите си и считам, че в случай че имунизацията бъде доказана, то Русия ще даде на всички страни в света аналога на произвеждане. Това сподели в изявление пред Оля Ал-Ахмед,БТА проф. Дмитрий Еделев - водещ съветски доктор и академик.

COVID-19 стремително се популяризира за един месец, за какво? Каква е повода вирусът да е към този момент в 117 страни?

Коронавирусът има една специфичност, която я няма при грипа, пневмонията, еболата и други болести, а това е скритият му интервал. Две седмици човек е инфектиран и заразява всички в близост и към себе си, освен това самичък не се разболява в този миг, не качва температурата, външно наподобява изцяло здрав и по този начин се усеща. Едва към края на упоменатия интервал човек стартира да усеща лека неразположеност. И по този начин, всеки един инфектиран и незнаещ за това човек, по време на скрития интервал заразява най-малко трима души.

Повтарям, външно е здрав, температурата му даже е естествена, само че той към този момент е инфектиран за близките. Това е подлото на този вирус и по тази причина той се популяризира стремително и неконтролируемо по целия свят.

Тогава какъв е смисълът да се мери отдалечено температурата на летищата, при влизане в публични места, в случай че инфектираният е с естествена температура?

Има въпреки всичко смисъл, защото механически по този метод ние улавяме неколцина души с към този момент нараснала температура. Трябва да се знае, че нарасналата температура е към този момент финален, в случай че мога да се изразя, прощален симптом на ковид. Засега ние улавяме единствено опашката. Началото на болестта към момента не можем да го прихванем и тъкмо над това се работи в международен мащаб. До момента към момента няма технология, която да улови ковид в началния му етап.

Нали в началото споделиха, че COVID-19 не вирее на топло? Какво стана, че се популяризира в Африка и в Близкия Изток?

Като цяло вирусът доста удобно се усеща в тялото на индивида, при идеалната за него температура 36-38 градуса. И даже покачването на телесната температура въобще не го убива. Температурата, при която COVID-19 умира, е 56 градуса. А това значи, че в случай че става въпрос за Африка, и вирусът не е изложен на директна слънчева светлина и топлота, а е на сянка, той прелестно си вирее и се развъжда изцяло удобно.

Вярно ли е, че съветски учени към този момент са намерили лекарство срещу COVID-19?

За момента в Русия към момента няма промишлено лекарство, само че има ваксина, която е била създадена против вируса от 2003 година, който е " бащата " на настоящия вирус, който е ненапълно негова производна, " синчето " му по този начин да се каже. Тази ваксина в Русия я има, създаването съществува, тя към този момент е тествана на мишки и на маймуни, и в случай че се стигне до опасност за човечеството, то Русия е подготвена да създаде за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина.

А за какво досега имунизацията не е създадена и пусната публично?

Свързано е с това, че досега учените не са я изпитали върху човек. Сиреч, тестванията на тази ваксина не са приключени. Предстои още работа по нейното рационализиране. Малко не успяхме, само че се работи извънредно старателно, повярвайте ми. Ако имахме като време още половин-една година, то щяхме да сме подготвени. Но, в случай че се побърза с тестванията, Русия ще доразработи и доразвие тази ваксина.

А с какво е най-добре да се лекува този вирус с медикаментите за СПИН и ебола или? Защо има смъртни случаи?

В интерес на истината има един дребен колорит и той се състои в това, че ние виждаме в този нов COVID-19 вирус белтъците на HIV1 - това са белтъците на СПИН, и по тази причина съветската система на интензивно отнасяне и лекуване на заболелите са ориентирани срещу СПИН-а, и досега, дръзвам да споделя, че са най-ефективни при лекуването на COVID-19. Руската скица за лекуване се състои от три препарата срещу HIV1 - това е най-ефективно досега и по тази причина на този стадий ние в Русия нямаме смъртни случаи, а единствено оздравели.

Значи еболата не попада в схемата, по този начин ли?

Нюансът е в това, че COVID-19 е примес от два вируса - производният вирус - татко CARS, който в Китай е умъртвил доста хора през 2002-2003 година. Споменатият вирус породи в Китай през 2002-2003 година, Русия бе една от първите, които го индентифицира и стартира тогава разработките си по имунизацията против него. Британски, индийски и китайски учени изолираха в новия COVID-19 белтъците на HIV1. Затова ние считаме, че в началото би трябвало да се оправим и да преборим HIV1. Затова цялото ни лекуване е направено против СПИН.

Какво е в действителност новият ковид, правилно ли е, че се състои от към този момент прочут ковид, ебола и HIV1, по този начин ли?

Не, ебола в структурата не попада въобще. Еболата е от напълно друга група. Новият вирус COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1, виновни за имунитета на човек, и на тях се дължи високият % на смъртност и при вирусът-баща CARS.

Синтетично фиктивен вирус ли е? Има ли интервенция човешката ръка и разум в основаването му?

Редица учени в международен мащаб и водещи вирусолози на Англия, както и на Русия, публично декларират, че това е изкуствено основан вирус. Той има всичките признаци на безусловно биологическо оръжие, освен това извънредно положително качество биологическо оръжие. Това са: дългият прикрит интервал, бързото предаване, тежкото протичане, голямото количество затруднения, които остават даже след изцеление, и най-после леталния край - висок % на смъртност. Тук бих желал да припомня, че смъртността е 3,6 % в стационарите, а какъв брой хора измират и ще умрат в жилищата и къщите си ние към момента не знаем. Статистическите 3,6 % е смъртността в лечебните заведения. Реалната смъртност от този вирус ще установим на по-късен стадий. Ние към момента не знаем какъв брой тъкмо хора са под карантина в жилищата и какъв брой от тях ще се отърват или пък не.

Британските учени твърдят, че в природата не може да има едновременно четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, само че едновременно да са толкоз грамотно и вярно съединени, инсталирани и " зашити " едновременно четири белтъка от HIV1 - това е невероятно!

Всички страни взеха разнообразни защитни ограничения. Затварят се кина, театри, всеобщи мероприятия. Така ли ще продължим да живеем от тук нататък - без театри, кина, концерти, мачове, олимпиади? Някои градове замязяха на фрагменти от филми на ужасите на Хич Хок.

Мисля, че всичките крути, фрапантни и крайни ограничения се подхващат на първо място поради това, че на всички им е ясно, че това е военен вирус. Все още не разбираме до края неговата заплаха и последици. Ако сте чули изказването на италианското държавно управление, то при тях главният проблем е, че те към този момент нямат никакви места в реанимациите, те към този момент не са в положение да оказват помощ на хората.

Всичките реанимации са им претъпкани. И това е единствено началото. А представете си, в случай че се разболее всеки трети гражданин на планетата Земя, както споделиха американците. Какво вършим? Няма да ни стигнат нито лечебните заведения, нито реанимациите, нито медикаментите, нито лекарите и медицинския личен състав, с цел да спасим хората. При такава прогноза даже не можем да предположим % на смъртност.

Според някои източници инкубационният интервал не е 14 дни, а е 27 дни. Това правилно ли е?

Да, има случаи с 27 инкубационни дни, даже Китай съобщи за случай с 32 дни, само че това са единични случаи, в тях не сме разкрили методичност. Системност сме разкрили в 14-дневния прикрит интервал, само че всяко предписание си има изключение. Китайците настояват, че са установили няколко такива изключения.

Какво ще препоръчате вие персонално като защитни ограничения? Какво да вършим?

Ако нямате дезинфектанти и алкохол по аптеките, бих ви предложил да се снабдите с елементарен корав алкохол на спиртна основа - водка или вашата българска ракия. Тези напитки превъзходно убиват вируса при култивиране на ръцете. Това е първата ми рекомендация.

Втората е непрестанно си мийте ръцете. Искам всички да знаят, че заразяването става чрез докосването на три точки - това са очите, носа и устата. Маските не са най-съвършената отбрана. Основните болести са посредством устата - пипането инцидентно по небрежност с мръсни ръце устата. Освен това COVID-19 се предава чрез суровата необработена храна.

Ако болен готвач или сервитьор инцидентно без да желае е кихнал върху суровото месо или сушито в кухнята, то процентът да се болестите е извънредно огромен. Така че всички би трябвало да се въздържим от потреблението на сурови необработени храни.

Същото важи и за напитките - в случай че болният келнер инцидентно кихне или се изкашля до момента в който носи студения сок или друга студена напитка, то в огромна степен консумиращият го ще се разболее. Затова би трябвало да се пие вода от доста тествани източници или да се пият топли питиета, чай, да вземем за пример.

Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете напряко към горещата чорба, горещото или изпечено главно и топлия чай. Към всичко това бих добавил нарасналото съблюдаване на разпоредбите на персоналната хигиена. Дръжте се по-далеч от кихащи и кашлящи.

Повтарям: в случай че нямате алкохол по аптеките, носете в чантата си едно малко 100 гр шишенце с водка и си натривайте ръцете - това убива вируса.

А правилно ли е изказванието на някои ваши сътрудници, че и вътрешната консумация на корав алкохол работи върху вируса?

Съществува такова мнение, че и вътрешна дребна доза от корав алкохол може да ликвидира вируса, само че въпреки всичко ние сме лекари и не предлагаме с това да се злоупотребява никога. Проблемът е в това, че доста хора не могат да се спрат на една чашка. Затова не предлагаме този способ, защото, в случай че човек злоупотреби пък с алкохол, той няма да е в положение да мисли вярно, от тук ще се появи казусът с мръсните ръце и така нататък

Вие сте стеснен експерт по вярното здравословно хранене. Каква храна, добавки да консумираме? Вярно ли е, че би трябвало да консумираме храни богати на селен?

Да, по този начин е, селенизацията е извънредно значима. В много страни към този момент интензивно употребяват храните, съдържащи селен. Много богати на селен са бразилските ядки. Но на първо място това са: чесънът, джинджифилът. Но също така има и различен микроелемент, за който всички мълчат. Ние, учените установихме, че разболелите се от COVID-19 с недостиг на цинк боледуват доста по-сериозно от хората, които нямат недостиг на цинк.

Цинкът - това е вторият микроелемент, за който досега никой не загатна, само че ние в Русия, към този момент имаме научни проучвания, показващи, че кръвта на инфектираните и боледуващи от COVID-19 съвсем не съдържа цинк. При тях е налице недостиг на цинк. Така че цинкът е вторият детайл, на който всички би трябвало да извърнат внимание.

Цинк в огромни количества съдържат животинските артикули, морската риба, черният самун. Цинкът се съдържа в елдата. Цинкът е значим минерал за цялостното положително положение на организма. За жал обаче организмът ни не може да складира цинк, по тази причина би трябвало постоянно да си го набираме. Цинкът се съдържа в стридите, месото, фасула, ядките. Пълнозърнестите храни също са богати на цинк. Месото на омарите и раците също е подобаващ метод да си набавите цинк. Всички типове боб са превъзходен източник на цинк. Нищо чудно, че толкоз постоянно се предлагат в разнообразни диети и хранителни режими.

Всички типове боб са подобаващ източник на цинк за тези, които не си падат по месото. Всички изброени храни съдържат високо наличие на цинк. И в случай че следваме тези препоръки при хранене, ще се убедим, че в случай че има задоволително цинк в организма на индивида, то той или няма да се разболее от COVID-19, или процесът ще протече в лека форма. Ако нямате опция да се храните с тези артикули просто си купете поливитамини съдържащи цинк. Откритието за цинка е безусловно направено преди четири часа, тъй че вие първа ще го напишете в Европа.

Кои са хората в най-рисковия фактор?

Най-рисковите са мъжете след 51-годишна възраст. Мъжете боледуват два пъти повече от дамите. Мъжете над 40-годишна възраст боледуват и се заразяват два пъти повече от младежите. Децата боледуват доста, но доста рядко и това се дължи на особеностите не на COVID-19, а на неговия " татко " CARS, при който съвсем нямаше заболели деца. Те могат да го придвижват, освен това те самите не се разболяват. Процентът на децата-преносвачи на вируса, обаче, ще е нищожен, не повече от 4 % спрямо 96 % възрастни преносители и болни. Именно заради тази причина ние, в Русия, не виждаме нужда да затваряме учебните заведения и детските градини. Затова досега в Русия яслите, детските градини, учебните заведения и някои ВУЗ-ове не са затворени, защото е най-малък процентът от там да тръгне преместването на вируса.

Помещения? Как да работят хората, които са по доста на брой в пространства, като банки, прът центрове, а градският превоз, публичните здания и институции?

В Русия ние ясно изведохме защитните правила и те са: хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от различен. Това важи за всички компании и институции, където чиновниците работят в общи зали. 3 метра е безвредното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав - то безвредното разстояние би трябвало да е 6 метра. Второто предписание е: проветряването на пространствата на всеки 10 - 15 минути е безусловно наложително!

Вирусът не обича чистия въздух. И на трето място - в пространствата с доста чиновници ние инсталираме закрити кварцови лампи - това са специфични тръби, в които са инсталирани кварцови лампи и вентилатори циркулиращи въздуха през кварцовата тръба. През закритата кварцова лампа върху чиновниците не попада директно излъчването от кварцовата лампа, само че освен това оборудването унищожава вирусите. Нашите проучвания по китайския вирус за последните седемнадесет години демонстрират успеваемост на упоменатите защитни ограничения.

Вашите прогнози за развиване, ще може ли да се овладее или?

Две са прогнозите ми. Оптимистичната - че ние ще оживеем. И песимистичната прогноза е - че в случай че в скоро време ние не го овладеем този COVID-19, то той ще се трансформира в петата най-страшна интернационална зараза, какъвто е грипът и други болести. Всичко ще зависи от това дали ще успеем да го локализираме. Ако не успеем да го локализираме, той ще се трансформира в непрекъсната зараза, която ще се завръща годишно. Тази зараза е доста по-опасна и сериозна от грипа по своя летален излаз.

Необходимо е съществено и съвременно здравно съоръжение за лекуването на болните, за разлика от грипа. При COVID-19 са нужни уред за изкуствена вентилация на дробовете, анестезиологично съоръжение и други, както и голямо количество реанимации.

Ако се потвърдят всички съветски проучвания, че нашата ваксина въздейства на този вирус, то до една година Русия ще може да я даде на целия свят. Русия в никакъв случай не е укривала технологиите си и считам, че в случай че имунизацията бъде доказана, то Русия ще даде на всички страни в света аналога на произвеждане, както стори при лекуването на полиомиелит, едрата шарка и други болести.

Като видяхме вирусът COVID-19 не сортира страни, континенти, раси. Всички се разболяват - и африканците, и тъмнокожите, и жълтата раса, и европейците, даже " зелените " еколози се разболяват. За COVID-19 няма граници, него не могат да го спрат митничарите.

***Дмитрий Аркадиевич Еделев е лекар на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на публичната организация " Руска академия на естествените науки ". Почетен служащ на висшето обучение на РФ. Научен началник и шеф на Арбатклиник. Президент на Националния план " Здраве на нацията ". Член е на съвета на Руската социална организация " Руско екологично общество ". Куратор е на програмата " конвергентно водачество ". Водещ е на непрекъснатото предаване " Здравословно хранене с лекар Еделев " на Медиаметрикс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР