Ако се отиде на парламентарни избори, най-вероятно ще се появи

...
Ако се отиде на парламентарни избори, най-вероятно ще се появи
Коментари Харесай

Социолог: Ситуацията е узряла за нова лявоцентристка партия

„ Ако се отиде на парламентарни избори, най-вероятно ще се появи сериозна опозиционна партия. Дали ще е придвижване „ Трети март “ или нещо друго, само че лявоцентристка партия.. Просто обстановката е узряла за такова нещо и в случай че има парламентарни избори, тя ще се появи. “

Това предвижда в студиото на Euronews Primetime социологът от „ Сова Харис “ Васил Тончев.

„ Просто европейските избори не са задоволително предизвикателство, с цел да се извърши такава смяна в електоралния естаблишмънт на страната “, уточни той.
Така че тази партия, даже и да не е президентска, а да е пропрезидентска, виждаме, че се концентрират доста съществени политически субекти и съществени сили в тази посока.
Васил Тончев, социолог

При всички случаи сходна партия би влезнала в Народното събрание и би излъчила евродепутати, предвижда Тончев.

„ Ще понижи количествено просто наличието на сегашните участници в Народното събрание “, уточни той.

По неговите думи правосъдната промяна е повода на различието сред ПП-ДБ и ГЕРБ при договарянията за продължаването на досегашното ръководство.

Според социолога ръководещите са изгубили противоположната връзка с електоралните планове и ще има доста съществени промени в избора на хората.

Тончев счита, че с държанието си ръководещите пращат страната в безпорядък в миг, който е извънредно значим за България, в това число във връзка с стремежите на страната ни за участие в Шенген и еврозоната.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР