Ако се опитаме да опишем настоящето десетилетие и потърсим някакви

...
Ако се опитаме да опишем настоящето десетилетие и потърсим някакви
Коментари Харесай

Хибридната война в Крим се превърна в основа за войната в Украйна днес

Ако се опитаме да опишем сегашното десетилетие и потърсим някакви отговори по отношение на всичко претърпяно, то най-вероятно ще имаме потребност от цялостен учебник. Светът се промени и в никакъв случай няма да бъде същият. Историците могат да потвърдят, че всеки век има една европейска рецесия, която още веднъж ни припомня, че не сме се трансформирали изключително еволюционно.

В началото на новия век станахме очевидци на пандемия, каквато е обстановката с испанския вирус в края на Първата Световна война. За следващ път видяхме виждаме и война в Европа, която публично ни демонстрира, че не сме еволюирали толкоз доста. Напротив, склонни сме да повтаряме всички неточности и да чакаме, че ще реализираме нещо ново. Дори електрическата кола, която е била показана през предишния век, в този момент още веднъж се появява.

И защото войната в Украйна продължава да е едно от настоящите събития, то дано обърнем внимание на смяната на лайт претекста за 2023 година Въпреки опитите на множеството пропагандни канали да обяснят, че НАТО е почнало тази война, до през днешния ден могат да се открият задоволително хора в Кремъл, които ясно акцентират, че тази упоритост е била на Путин.

Разследващи публицисти от Проект Медия ясно акцентират, че този спор е почнал още от 2014 година и има много съществени опити за завладяването на украинския град Славянск. С акостирането на войски там, украинските управляващи стартират анти-терористична интервенция за неутрализирането на нашествениците.

Странно е, че през 2022 година се приказва за бойци, които отиват да пазят хората на Донбас, само че през 2014 година не съществуват по никакъв метод и действително се показват за подразделения, участващи в гражданската война, с които Русия няма нищо общо. Игор Стрелков признава, че до момента в който Русия и най-много Путин, са решили да се преструват на почтени, няма човек в Кремъл, който да не е знаел за протичащото се. Стрелков е един от най-големите критици на Путин и към този миг се намира в съветски затвор, очаквайки своята присъда за държавна измяна.

Евгени Жилин – различен про-кремълски кадър – постоянно споделя, че има проблеми с опита за експлоадирането на революция, а повода се корени във обстоятелството, че хората във Харков и Одеса не са получили оръжие, с цел да може да се откъсне още повече територия от Русия. Още тогава е ясно, че в случай че съветските сили не са били налични, възможностите да се стигне до война, биха били минимални.

Разследващите публицисти са безапелационни в някои от главните грехове на Владимир Путин, когато става въпрос за всички неволи, случили се в Европа, освен това още при започване на 2014 година Мнозина са безапелационни, че неговата намеса е съдействала за серията от проблеми, които настъпват и от които мнозина си патят и до през днешния ден.

Всеки път, когато се заприказва за Украйна, Путин обича да показва и приказва за Евромайдана и неговите резултати. В неговата глава, а и можем да го разберем, откакто свободното слово в Русия е някаква доста необичайно отклоняване, това е била революция/преврат против Виктор Янукович – марионетната фигура, която би трябвало да обслужва ползите на Русия – и е подсилена от НАТО. Ако сте срещали сходни изказвания и разпространение на такава информация, просто не се изненадвайте, повтарянето на една неистина, до момента в който най-сетне не стартира да се усеща като истина.

Не е мъчно да открием, че точно Путин е индивидът, който предизвика най-сериозно целия Евромайдан. Янукович прави всичко допустимо, с цел да угоди на своя съветски стопанин. Преди въобще да се появи предложение за Европейски Съюз, Русия публично предлага различен граничен съюз, който да разреши да се прибират всички активи на Украйна, освен това по ускорена процедура. Планът е претендирал саботирането на Украйна да влезе в Европейски Съюз, основаването на про-руски настроения, които да смъкват доверието в украинските управляващи и техните решения. Ако обърнете внимание на историята и обстоятелствата, Русия прави същото и с Молдова, изпращайки своята агентура да мъти водата.

Лица като Кирил Флоров – представител на православните покровители и един от положителните фрагменти в Кремъл – е изпратен в Одеса, с цел да основава по този начин наречения анти-Майдан. Тъй като през същата 2014 година Флоров става прочут, украински хакери пробиват електронната му поща и откриват преписка с друга поща, чийто домейн води до Института на CIS.

Флоров показва своя проект за замесване в по този начин наречения „ Съюз без граници “ на 13 август. Малко по-късно излиза наяве, че индивидът от другата страна е Валери Викторович Солоха и съкращението svv, до което се изпраща документа, публично демонстрира, че Солоха е консултант на въпросния институт. Флоров комуникира по-късно с ФСБ в Молдова и Транснистрия. 5-то поделение на ФСБ е същото, което през 2022 година лъже Путин, че армията му ще бъде посрещната с самун и сол.

5-то поделение на ФСБ показва през годините обратно, че Украйна ще се включи в съветския фиктивен съюз, но и това не се случва толкоз добре. През 2013 година Янукович се среща най-често с Путин, даже пресъздават обичайна руска целувка на дружбата и макар непрекъснатите напъни и условието на Путин, че Украйна би трябвало да влезе в този съюз, а не в Европейски Съюз, Янукович играе своята роля малко по-умерено, изпълнявайки всички заръки.

Виктор Медведчук и Сергей Глазаев са командировани в Украйна повече от 13 години, с цел да изясняват каква покруса ще бъде за страната да влезе в Европейски Съюз – може да откриете прилики и в дейностите на други персони сега. Постоянните им опити се провалят, защото украинците имат напълно други проекти за своята страна. Първото съветско наказване е блокирането на границите с Украйна и дейното утежняване на комерсиалните връзки. В средата на август 2013 година стартират щателни инспекции на всички артикули от Украйна за Русия. Всички артикули се разтоварват, претеглят и ревизират. Това основава километрични колони и закъснение, както и банкрут на някои по-дребни търговци.

През същата 2013 година черноморската флота и ескадрила от Су-24 вършат подготвителна задача на обезлюден бряг към Феодосия. Мнозина виждат това като една генерална подготовка за нападението в Крим. Веднага се появяват и задоволително забавни мнения от специалисти, които неведнъж акцентират, че най-вероятно ще става въпрос за действителна интервенция в близко бъдеще. През ноември идва и идната изненада, Янукович отхвърля да подпише договорка с Европейски Съюз и отхвърля. Сергей Глазаев е назначен за помощник в Руско-украинските връзки.

През 2016 година украински хакери още веднъж съумяват да пробият мейла на Сорков, където няколко пъти акцентира, че настройките към Русия не са се трансформирали. Въпреки политическите, икономическите и военните маневри, украинците не престават да избират Европейски Съюз, в сравнение с някаква колаборация с Русия. Проведеното съветско изследване в Украйна демонстрира, че към момента 58% от жителите желаят да заложат на Европейски Съюз, в сравнение с Русия. В навечерието на по този начин наречения Евромайдан, Глазаев и Медведчук ще създадат рок концерт с името „ Ние сме едно “, където са извикани най-различни съветски звезди, в това число „ Любе “. Това е и последният миг, когато в Киев ще се веят съветски и украински флагове.

Путин няколко пъти декларира, че няма да има наличие на съветски военни в Донбас, в случай че не е имало Евромайдан, само че и в случай че марионетката му – Янукович беше подписал документите за Европейски Съюз, още веднъж нямаше да има Евромайдан. Следователно кой тъкмо е отговорен за експанзията? Отговорете си сами.

Анексирането на Крим идва с още един необикновен съветски анекдот. Някои от проверяващите публицисти неведнъж показват, че множеството бойци са получили орден „ За връщането на Крим “, а посочената дата е 20 февруари 2014 година

По същото време Путин публично декларира, че в никакъв случай не е желал да се намесва, до момента в който не се случва Евромайдана – в неговата галактика, това е въоръжен прелом. Въпреки това, съветските бойци получават орден за 20 февруари, до момента в който Янукович е още на власт, а на 21 февруари стартира съветската интервенция за анексирането на Крим. Лавров по-късно ще съобщи, че това било техническо неразбирателство, само че остана ли човек, който да има вяра на сходни „ инцидентни “ неточности?

Един ден може да не е толкоз значим, само че една версия е, че Руската федерация изпраща бойци точно тогава, до момента в който Янукович е към момента на власт, затова се позволява, че Путин е имал проекти за сходни дейности доста по-рано. Кремъл е търсил лица за сериозна пропаганда в лицето на локалния кримски хайлайф, както и на про-руски политици. Сред последните е и господин Константин Затулин, който е една от фигурите за прословутата „ Руска пролет “.

Последният постоянно приказва, че Крим би трябвало да е част от Русия, продължавайки дългата и тежка мъка на съветската упоритост. Друг оратор на Руската Федерация е Константин Малофеев, той финансира по този начин наречения анти-Майдан. Сергей Аксенов заема поста на кримски представител на „ Руско обединяване “, пазещо правата на руснаците в Украйна. Към тях през февруари идва и Владислав Сурков. Въпросният господин стартира да мисли за построяването на известния кримски мост. Сурков прекарва една седмица и по-късно се връща в Москва и споделя, че без намесата на външна мощ, съветския хайлайф и всички местни политици няма да съумеят да вземат властта.

Консулът на Крим Владимир Константинов акцентира, че в случай че Янукович падне, Крим може да се раздели от Украйна. Почти всички съветски политици се прибират в Москва на 20 февруари, а това е стеснителен факт.

След това идват ветерани, които се дегизират като туристи. Те обаче не са задоволително, с цел да се реализира съветската гражданска война. Общо взето ще открием, че на 20 февруари стартира завладяването на Крим и завършва на 18 март в Кремъл. Историята ясно ни демонстрира, че тази лесна задача ще ускори съветския вкус към територия. Малко след триумфите в Крим, Путин стартира да акцентира, че страстта е заляла Югоизточните елементи на Украйна. И по този начин погледът продължава към Донецк, Запорожие, Луганск, Одеса и Харков. За тези местоположения се твърди, че са про-руски насочени.

През януари и февруари се вършат митинги против Евромайдана или анти-Майдана. На 23 февруари идват „ туристи “ в Донецк и Одеса, а в Харков идват на 26 февруари. Юри Апучтин ще стартира да бъде един от основните деятели, които ще желаят помощ от Крим, с цел да може да се отделят от Украйна, а неговите напъни ще бъдат наградени с приемането на сериозен пост в Харков. По думите на проверяващите публицисти, както и от хакерите, в края на февруари има съществени доходи за донбанските казаци, които трябвало да стартират про-руското придвижване.

В електронната поща на Сурков има изпратен лист с деятелите, а по-късно има изпратено искане за съоръжение, бронирани жилетки, оръжие, коли и заплата от 400 $ на човек. Тъй като в Донбас е мъчно да се призоват военни, би трябвало да има мотив. Ето за какво множеството сенатори и представителят Валентина Матвиенко декларират, че Владимир Путин е дал отговор на молбата им да се употребяват въоръжени сили, до момента в който обстановката в Украйна не се възстановява. Кметове и представители, множеството с про-руски настроения, стартират да желаят помощ от Русия, а не от Украйна.

Глазаев ще побърза да нагнети ситуацията и също ще изиска помощ от съветската войска, с цел да стартира по този начин наречената друга гражданска война. На 3-ти март в Донецк ще се появи Павел Губарев, който в миналото е членувал в нео-нацисткото придвижване „ Руско Национално Обединение “.

Скоро няма съветска марионетка, която да не благодари на Путин за интервенцията и предоставената военна помощ. Същото вършат и някои фрагменти от Мариупол, само че там удрят на камък. Тъй като множеството съветски деятели нямат особени шансове и срещат опозиция.

Киев няма по какъв начин да отвърне на удара, защото към момента стартира възобновяване им от Евромайдана. В този основен миг стартира по-сериозната акция и късането онлайн месо. В някои области не е допустимо да се реализира всичко единствено с митинги и туристи, само че напролет на 2014 година стартира по-горчивата действителност. В някои от югоизточните райони започват бомбардировки и пукотевица с артилерия.

Сателитни фотоси, видеа, приключване на данни от войната в Донбас демонстрират, че има доста сериозна интервенция от съседите. Именно проверяващата интернационална група Bellingcat показва, че сваления MH-17 е ударен с ракета, която излетява от съветска територия, а не от украинска. Путин първи заплашва тогавашния президент Александър Турчинов, като акцентира, че в случай че има интервенция на армията и пукотевица по мирни жители, съветската войска ще се намеси, най-малко това гласи неговото публично послание на 14-ти април.

Донбас губи своите позиции, защото множеството про-руски водачи са задържани, средствата най-вероятно пресъхват и няма доста въздух за по-сериозни дейности. След като нищо не става с митинг, би трябвало да има оръжие и то ще помогне на мнозина за цялото деяние. Стрелков стартира да провежда митинги против по този начин наречената Киевска хунта и стартира да плаче за съветска въоръжена помощ.

Разследващите публицисти показват, че той е почнал своята акция на 6-7 април 2014 година След анексирането на Крим е ясно, че локалното население към този момент не е толкоз топло настроено към Русия. Скоро излиза наяве, че популацията не се връзва толкоз елементарно на съветските деятели и към този момент е належащо потреблението на оръжие. На 6 април се вършат едни и същи събирания сред Донецк, Луганск и Харков. Докато четете тези редове, спомнете си и сходни митинги за мир и неутралитет, които се водиха в някои други градове.

В Донецк се щурмува локалната администрация и този път протестиращите имат оръжие. На идващия ден се афишира и съществуването на Донецка Народна Република. В Луганск се случва съвсем същото, само че там е нужен месец, с цел да се потуши напрежението. Харков се афишира за самостоятелен на 7 април. Игор Стрелков публично показва, че е рекрутирал украински и съветски ветерани, които да оказват помощ за Крим.

Същите в този момент трябвало да бъдат изпратени и в новите републики. Андрей Пичук ще показа, че след анексацията на Крим е имало молба от други райони да „ оказват помощ “ и да освободят градовете, като даже щели да одобряват всякаква форма на помощ, с цел да бъдат самостоятелни. Разбира се, сходни диалози е имало единствено от малцината про-руски водачи и техните подчинени, само че не и измежду локалното население, което не е желало. Александър Бородай признава, че при всяка среща със Стрелков, би трябвало да му дава много съществени суми, с които да се поддържа неговата въоръжена милиция, а произходът на тези пари, както той самият споделя, може „ елементарно да се досетите “.

Стрелков идва на 12 април в Славянск, разоръжава полицията и се визия за зелено дребосъче от Крим. Украинският президент Турчинов започва анти-терористична интервенция в Украйна. Самият Серков доста пъти подлага на критика Путин, само че в неговата отворена връзка, както по-късно удостоверява BBC и Bellingcat, участва името Владимир Иванович. Двете медии потвърждават, без значение една от друга, че зад този псевдоним седи военачалник Андрей Бурлак от ФСБ. Това надали е изненада, изключително откакто е ясно, че Стрелков не може да направи нещо, без да има благословия от по-високо равнище.

Някои от очевидците по-късно описват, че има към 35 хиляди доброволци от Русия за интервала сред 2014-2016 година Това са представителите на националните болшевики, нео-нацисти и други крайни фракции. До края на 2014 година ще се води много сериозна война на територията на Луганск и Донецк. Украинците желаят да прережат достъпа на оръжие, което минава през съветската граница до ръцете на сепаратистите. Русия стартира да обстрелва украински позиции от своята лична територия. Кремъл отхвърля, Белингкат потвърждава тъкмо това благодарение на сателитни изображения.

През 2014 година идват и по този начин наречените „ страдалци “ от Донбас, които са изслушани от Путин и молят за военна помощ. Войници идват, само че под формата на хибридна групировка. Войната продължава до септември и най-после се подписва Минско съглашение, където Украйна би трябвало а съобщи Донбас. През 2015 година още веднъж се стига до напрежение и водене на война. И по този начин до 2016 година Следващият епизод идва през 2022 година и сега го следим.  

Заключението от тази много дълга история е едно, от самото начало се води хибридна война, която дава мотиви за военна интервенция на Русия и за представянето на най-абсурдни обстоятелства като оправдания. Твърденията за осъществяването на геноцид, които са отречени от всяка една институция, защитаваща правата на индивида, също отпадат. След като няма някаква по-сериозна глоба или атака, Кремъл продължава своята дейна активност, като предходната година ясно акцентира, че е пристигнало време за денацификация на Украйна. Познатият прийом не изненадва никого, а най-удобно за множеството тролове е да упрекват другите за техните съществени грехове.

На фона на всичко това е явно, че ескалацията на една хибридна война може да докара до по-сериозен боен спор и свиреп кръвопролития. И дано попитаме: в случай че тази война е разследване на хибридната и се размине безнаказано, каква може да е идната война? Нека напомним, че Айнщайн е споделил:

„ Не знам с какво оръжие ще се води 3-тата Световна война, само че 4-тата ще се води с камъни и пръчки. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР