Ако се чувствате щастливи столичани и пъчите гордо гърди, наричайки

...
Ако се чувствате щастливи столичани и пъчите гордо гърди, наричайки
Коментари Харесай

Задължителни храни за всеки, който живее в София

Ако се чувствате щастливи столичани и пъчите гордо гърди, наричайки всички, живеещи отвън София, със събирателното наименование провинциалисти, то слезте неотложно на земята, както се споделя. Защото София е градът с най-мръсен въздух и е столица на страната ни, която, от своя страна, е в топ 5 на страните с най-мръсен въздух в Европа.

По замърсен въздух я " превъзхождат " единствено Босна и Херцеговина, Северна Македония и Косово. Да, тъжна вест, само че това демонстрират измерванията на чистотата на въздуха, и то още преди да беше почнал отоплителният сезон с цялостна мощ.

 Мръсен въздух в София

За да можете по някакъв метод да отбраните белите си дробове, е неотложно освен да стоите надалеч от точките с най-мръсен въздух, които можете да проследявате всекидневно както на формалния уебсайт на Столична община, по този начин и на www.sofianci.net (информацията е много достоверна, тъй като се следи от над 200 измервателни пункта), само че и да забравите за тютюнопушенето, както и за заведенията, в които се превръщате в въздържан пушач.

Дотук всичко наподобява напълно разумно, само че може би не знаете, че има и избрани храни, които способстват положителното действие на белите ни дробове. Gotvach.bg подбра къс лист със наложителните храни за всеки софиянец.

1. Листни зеленчуци

Те са доста богати на антиоксиданти, само че заради риска от нитрати е наложително да ги накисвате във вода за към 30 мин, преди да ги консумирате. Наблягайте единствено на сезонните листни зеленчуци и още по-добре, в случай че те са биопродукти.

2. Кръстоцветни зеленчуци

 Храни за софиянци

В това число влизат цвеклото, ряпата, карфиолът, броколи и още доста други. За тяхната постоянна консумация има даже изказвания, че защищават организма ни и от онкологични болести.

3. Омега 3- мастни киселини

Веднага ще решите, че приказваме единствено за скъпоструващата сьомга, която в действителност е богата на омега 3-мастни киселини, само че не по-малко богати на тази скъпа съставна част са и елементарната скумрия, дъговата пъстърва и други Ако пък въобще не обичате риба, то " заложете " на ядките и яйцата - също добър източник на омега 3- мастни киселини.

4. Джинджифил

Вече не би трябвало да го възприемаме като прекомерно другоземен, тъй като можете да се снабдите с него даже и под формата на корен, а не като суха фалшификация. И в случай че не обръщаме в тази ситуация внимание на учителя Петър Дънов, който споделя, че всеки би трябвало да се храни с местни артикули, то научете се да го включвате постоянно в менюто си джинджифил. Той е подобаващ даже за подправяне на салати.

4. Чесън

 Чесънът е една от наложителните храни за софиянци

Този естествен антибиотик е извънредно потребен за вярното действие на белите ни дробове и въпреки и да не ни " звучи " толкоз екзотично като джинджифила, не го подценявайте въобще.

Колкото повече от гореизброените храни включвате в ежедневното си меню, на толкоз по-добро здраве ще се " радват " и белите ви дробове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР