Ако съществува универсално подхранващо масло, със сигурност това е кокосовото.

...
Ако съществува универсално подхранващо масло, със сигурност това е кокосовото.
Коментари Харесай

Кокосовото масло – универсално средство за красота

Ако съществува универсално подхранващо масло, сигурно това е кокосовото. То е уместно за всички видове кожи – млада, зряла, суха, сензитивна, естествена, в това число и мазна, защото попива изцяло и не запушва порите. Използва се за ежедневна грижа и за лекуване, даже и като слънцезащитно средство. Възвръща здравия тип както на лицето и тялото, по този начин и на косата. Но дано разберем, на какво се дължат тези изключителни свойства.

Най-ценно е нерафинираното (сурово) био кокосово масло получено със студено сплескване на изсушената кокосова ядка. То е в твърдо положение при температура под 25 градуса, бяло до бледожълто на цвят и със събуждащо сетивата леко благоухание. Нанесено върху лицето или тялото кокосовото масло се топи и напълно прониква в кожата. Тя става мека, нежна, а дребните бръчици изчезват. И то освен очевидно – кокосовото масло възвръща провалите нанесени от свободните радикали и по едно и също време с това защищава кожата от тях. Затова в градски условия е ефикасна отбрана от експанзията на обкръжаващата среда, а на плажа е естествено слънцепредпазно средство. На всичкото от горната страна обезпечава хубав, постоянен и златист тен.


Кокосовото масло съдържа 50% лауринова киселина, която има антибактериални и противовирусни свойства, а на каприловата дължи действието си срещу гъбички и дрожди. Заради това е отлично средство за възобновяване на засегната или нацепена кожа, а в случай че желаете да предпазите кожата си от раздразнения, го нанасяйте след епилация. Маслото облекчава също упорити кожни болести като псориазис, атопичен и себореен дерматит, защото поддържа здравословния баланс на кожата.

В Тайланд с кокосово масло се прави и фамозният източен масаж. Употребявано с тази цел, то леко охлажда тялото, облекчава ставните болки, отпуска мускулите и нервите.

Как да употребявате кокосовото масло:

За лице и тяло - можете да нанасяте кокосовото масло върху всички зони, в това число клепачите и устните. То е хипоалергично и няма никакви противопоказания.

За коса – възвръща повредена и чупеща се коса, отстранява пърхота. Ако маслото е в твърдо положение, авансово го разтопете на водна баня. Към него можете да прибавите мед или жълтък. След това го нанесете по цялата дължина на косата и го оставете да подейства половин-един час и измийте косата с шампоан. Ще забележите, че косъма е по-еластичен, блестящ и жив.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР