Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще

...
Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще
Коментари Харесай

Лукашенко: Ако Русия рухне, всички ще загинем

Ако Русия рухне, всички ще останем под отломките, всички ще загинем. Това съобщи беларуският водач Александър Лукашенко.


Той съобщи, че е наредил на армията си да бъде в " бойна подготвеност " по време на протеста в прилежаща Русия, воден от главатаря на наемниците от " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Издадох всички заповеди за привеждане на армията в цялостна бойна подготвеност ", съобщи Лукашенко в коментар, публикуван от държавните медии, откакто на дългогодишния властнически водач бе приписана заслугата да контракти прекратяването на краткотрайното въстание на Вагнер.

По думите на беларуския водач, рецесията сред Вагнер и съветската войска е било неприятно ръководена.

Президентът на Беларус стартира церемонията по връчване на генералските пагони в Двореца на независимостта. По време на речта си той съобщи, че се е подготвял за война в продължение на 30 години и по тази причина в този момент беларусите са в мир.

Президентът счита, че през днешния ден опасността от нов световен спор е по-близо от всеки път. Според него " се пробват да ни заблудят за същинските планове и проекти на груповия Запад ", само че вместо това се постанова западният ред. Като едно от проявленията на това той показва новата вълна на разширение на НАТО и усилването на военния капацитет на страните от блока.

" Нашата страна, целият ни район, още веднъж се пробват да ги разрушат, да дезориентират хората. Опитват се по всевъзможен метод да нажежат ситуацията и да ни наложат своите правила, да открият своя ред. Ред, при който няма да има нито наши страни, нито наши нации ", съобщи президентът по време на церемонията по връчване на генералските пагони в Двореца на независимостта. " Моята позиция е следната: в случай че Русия рухне, ние ще останем под отломките, всички ще умрем ", добави Лукашенко.

" Няма да скрия, че беше мъчително да виждам събитията, които се случиха в Южна Русия. Не единствено за мен. Много наши жители ги одобриха драговолно. Защото отечеството е едно ", съобщи президентът на Беларус.

Лукашенко назова своята " татковина от Брест до Владивосток “. " Това е земята, свободата и нашият народ, който живее тук. Историята помни: беларусите знаят по какъв начин да пазят земята си. Ние сме били и ще бъдем по-силни от всяко предизвикателство ", даде обещание беларуският президент.

" В никакъв случай не правете от мен воин, нито от мен, нито от Путин, нито от Пригожин, тъй като ние изпуснахме обстановката и след това си помислихме, че тя ще се позволи от единствено себе си, само че тя не се позволи... И двама души, които се сражаваха на фронта, се сблъскаха. В този случай няма герои ", сподели беларуският президент.

Според него най-лошото е, че " в случай че имаше разтърсвания, Западът незабавно щеше да се възползва от тях “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР