Ако Русия победи Украйна, това ще стане импулс за други

...
Ако Русия победи Украйна, това ще стане импулс за други
Коментари Харесай

Сана Марин: Ако Русия победи, това ще стане импулс за други агресори

Ако Русия победи Украйна, това ще стане подтик за други агресори, съобщи финландската премиерка Сана Марин в Австралия, съобщи Асошиейтед прес. Марин сподели това в Сидни, в края на своята аудиенция в Австралия и Нова Зеландия.

В своя тирада по време на визитата си финландската лидерка прикани за усилване на глобите против Русия.

" Не се заблуждавайте, в случай че Русия завоюва, няма да е единствената, която ще се усеща по-силна ", посочи Марин в института " Лоуи ", който съставлява мозъчен концерн за интернационална политика.

" Други също ще се изкушат да тръгнат по този мрачен път ", предизвести премиерката.

" Станахме прекомерно подвластни от съдействието си с режими, които не споделят нашите полезности ", акцентира Сана Марин, като даде за образец зависимостта на Финландия от съветските енергийни доставки.

В същото време тя съобщи, че търговията с Китай е " действителност ".

" Всички се тормозим, когато става дума за Китай, и би трябвало да подсигуряваме, че няма да развиваме жизненоважни зависимости във връзка с Китай ", сподели финландската лидерка.

В рамките на визитата си Марин се срещна в Сидни с австралийския министър председател Антъни Албанезе. Двамата разпространиха свое общо изказване, в което се споделя, че в диалога им са се обединили към концепцията, че двете страни е " належащо да работят дружно за усилване на устойчивостта си в качеството си на отворени и демократични общества и за поощряване на устойчивото развиване ".

Преди това Сана Марин се срещна с министър-председателя на Нова Зеландия -Джасинда Ардърн.Двете бяха от новозеландската радио мрежа Newstalk ZBдали първата им среща онлайн е обвързвана с това, че двете са на една и съща възраст.

„ Срещаме се, тъй като сме министър-председатели, а не тъй като сме „ връстнички “, отговори Сана Марин на конференция в Оукланд.

От своя страна Джасинда Ардърнпопитадалиако срещата беше сред мъже-лидери биха им задалисъщия въпрос.„ Дали някой в миналото е питал Барак Обама и Джон Кий дали са се срещали, тъй като са били на една и съща възраст? “

„ Разбира се, мъжете в политиката се повече – това е действителността – в тази ситуация просто две дами се срещат, а не поради пола им “, продължи тя.

Марин иАрдърнсподелиха, че са обсъдилитърговските връзки сред страните,включително световния стопански спад и разноските за живот.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР