Ако РСМ не направи промени в Конституцията, Албания продължава към

...
Ако РСМ не направи промени в Конституцията, Албания продължава към
Коментари Харесай

Дейвид Гиър, посланик на ЕС в Скопие: Ако РСМ не направи промени в Конституцията, пътят й към ЕС спира

Ако РСМ не направи промени в Конституцията, Албания продължава към Европейски Съюз сама- това съобщи Дейвид Гиър, посланикът на Европейски Съюз в Северна Македония.

„ Ако измененията в Конституцията не бъдат направени, това на процедура значи, че процесът ще спре, до момента в който измененията не се случат. Други договарящи страни евентуално ще продължат напред в това време, като Албания, и това не е някакво предизвестие, а просто изнасяне на обстоятелствата ", съобщи БГНЕС.

В изявление за Охрид нюз Дейвид Гиър споделя още: „ Искаме тази страна в Европейския съюз. Вярваме, че всички можем да се възползваме от вашето участие, ще продължим да се ангажираме и да предлагаме поддръжка, само че компликацията е, че няма да имате преговорна рамка за процеса на присъединение, с цел да ускорите промените, които са нужни на жителите, с цел да се приближат до Европейски Съюз ".

Основната опозиционна партия в страната ВМРО-ДПМНЕ остава на мнение , че няма да поддържа конституционните промени. От партията настояват, че единственото решение е да се отиде на избори. След като бяха утвърдени от Народното събрание на страната, ръководителят на Народното събрание Джафери насрочи пленарна сесия за конституционните промени на 18 август, напомня още БГНЕС.

Вчера министър Османи сподели, че липсват още 8 депутати за приемането им, а гаранциите, че прилежаща България няма да излезе с нови претенции към Македония в процеса на евроинтеграция, той съобщи, че са в Преговорната рамка. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР