Ако реформите продължават със същото темпо, 2025 г. е съвсем

...
Ако реформите продължават със същото темпо, 2025 г. е съвсем
Коментари Харесай

Черна гора е готова за ЕС през 2025 година, прогнозира Захариева

" Ако промените не престават със същото движение, 2 025 година е напълно действителна дата за участие на Черна гора в Европейския съюз. Имате цялостната ни поддръжка за отваряне на оставащите три преговорни глави до края на годината. Поздравления за подписването на контракта за делимитация на границата с Косово ", разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред външния министър на Черна гора Сърджан Дарманович.

" Благодаря на Екатерина Захариева за помощта и поддръжката. Сигурен съм, че със взаимни старания може да реализираме резултати даже преди 2025 година Вече се виждат положителните резултати от Българското председателство , не го споделям от учтивост, а тъй като съумя да сложи тематиката за Западните Балкани високо в европейския дневен ред ", изясни Дарманович.

Захариева добавя, че България постоянно е подкрепяла поредно позицията , че напредъкът на всяка обособена страна в процеса на европейска интеграция би трябвало да се основава на личните й заслуги.

" Черна гора сподели за следващ път отговорно отношение към съседите си. На Балканите би трябвало да покажем, че можем сами да решаваме въпросите между тях ", изясни тя във връзка с контракта за общата граница сред Черна гора и Косово.

" Няма да е пресилено, в случай че кажем, че България е измежду най-верните ни другари по нашия европейски път . Оценяваме го и сме признателни. С идното посещаване на премиера Борисов ще потвърдим положителните и градивни връзки ", добавя Сърджан Дарманович.

Захариева и Дарманович желаят да се работи за стимулиране на контактите в туризма. Двамата разискаха и вероятностите пред съдействието сред двете страни в комерсиално - икономическата област .

" С моя сътрудник обсъдихме опциите за основаване на общи туристически направления сред България и Черна гора за туристите от по-далечни дестинации ", изясни Захариева. Двете страни могат да работят още по-активно и в областта на стопанската система, като в ход е организирането на взаимен бизнес конгрес , добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР