Ако разполагате с дворно пространство и предпочитате зеленчуците, които похапвате,

...
Ако разполагате с дворно пространство и предпочитате зеленчуците, които похапвате,
Коментари Харесай

Ако полеете тиквичките с тази смес, те няма да имат обиране

Ако разполагате с дворно пространство и предпочитате зеленчуците, които похапвате, да са домашно произвеждане, то надали ще пропуснете опцията да отглеждате тиквички. Това са едни от най-вкусните сезонни зеленчуци и разрешават да ги приготвяте по най-разнообразни способи – пържени, печени, гриловани, мариновани и каквото друго се сетите.

Опитни градинари разкриха пред нас рецептата за балсам, който кара тиквичките да порастват като луди. Нямаме самообладание да ви я споделим.

Абсолютно уверени сме, че тази година няма да можете да смогвате да обирате тиквичките от градината си. Много евентуално е даже да се наложи да раздавате от зеленчуците на близки и другари.

Съвети, които ще са ви потребни:

Тиквичките е добре да се поливат по доста и нагъсто, сходно на краставиците. Благодарение на мощната си коренова система, те съумяват да извлекат задоволително влага от самата почва. Ако желаете зеленчукът да бъде екипиран с задоволително влага, можете да извършите нещо като пръстеновиден канал към всеки корен.

Ако времето е прекомерно горещо, тиквичките не трябва да се поливат непосредствено в корена. По този метод рискувате да ги унищожите.

Още преди първия им разцвет, би трябвало да ги наторите с разтвор от 20 грама нитрофосфати и 10 литра вода.

Един литър от тази примес е изцяло задоволително като количество за всяко едно коренче.
 Ястие на деня: Крем от тиквички с рокфор Ястие на деня: Крем от тиквички с рокфор
Тиквичките са доста вкусни, изключително в случай че са добре приготвени. А и в този момент им е сезонът! Ако ви е омръзнало от обичайните предписания, ето не...

По време на цъфтежа обаче би трябвало да се направи наново торене. За него е добре да употребявате 20 грама сложен тор, 10 литра вода и 40 грама пепел. Дозировката е същата като при първото поливане.

Третото торене се прави, когато зеленчукът стартира да дава плодове. Разтварят се нитрофосфати, двойно количество, в 10 литра вода.

Този път дозата не е един литър на корен, а два литра.

Направете това и няма да смогвате да обирате тиквичките от градината!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР