Ако разчита на образованието си по история и етнология, ще

...
Ако разчита на образованието си по история и етнология, ще
Коментари Харесай

Кой си ти, г-н трите К*? Опасният път от Запорожец до Мерцедес на НСО

Ако разчита на образованието си по история и етнология, ще стои в Добричкия музей до пенсия. Битието на преподавател също не е доста привлекателно. Повече е нямало какво да чака, тъй като родителите му са елементарни служащи. От тях обаче е научил, че е неприятно да си новобранец.

 

И е почнал да построява собствен път към политиката. Там, където Тодор Живков е могъл да ръководи над 30 години с етикета „ човек от народа “, а пожарникар от милиционерското учебно заведение да е три пъти министър председател и да драпа със зъби и нокти за още. Те не го превъзхождат с нищо. Единият е имал зад тила си Българска комунистическа партия и Съюз на съветските социалистически републики с всички репресивни апарати, а другият е артикул на задкулисието, въоръжено със същите оръжия.

 

Костадинов е прекарал през рентгена така наречен националистически и патриотични партии: Вътрешна македонска революционна организация, „ Атака “ и НФСБ. Днес Волен Сидеров го иронозира, че носел куфарчето на Красимир Каракачанов, което може и да е правилно, само че до момента в който това е ставало, Костадинов е научил какво има в това куфарче, по какъв начин се придобива и търгува, научил и кои са сполучливите и неприятните политики на въпросните организации и водачи. И тъй като в действителност произлиза от народа, е калкулирал изгодите и вредите от присъединяване в политиката.

 

Костадинов е наясно, че Путин и шайката към него са хора, изгубили действителна визия за живота в Русия и отвън нея. Готови са да подпалят света, само че огромната цел, която са преследвали не е Велика Русия, а посредством идеологемите и политическата агитация за това великолепие да станат милиардери. Лидерът на „ Възраждане “ не се интересува от моралната и обществената страна на въпроса, а от това, че към 40 на 100 от българите имат носталгично или сбъркано отношение към Русия, считайки я за „ двоен избавител “ на България. Костадинов е историк и знае истината, само че тези 40% му трябват като гласоподаватели и той ги ухажва, както елен кошута в размножителния интервал...

 

Наясно също, че единственият верен път за развиване на България е съдружието в НАТО и Европейски Съюз, само че му трябват и 30-те %, които не имат вяра на тези съязи. Не се залъгвайте, че Костадинов ще извади страната ни от НАТО и Европейски Съюз, само че му трябват гласовете на въпросните хора.

 

Антиваксърите също са му забавни поради изгодата от техните гласове. Затова бяха проведени съответните митинги, провокации, скадали и прочие Аз съм вашият човек, - скандираше Костадинов, пресмятайки какъв брой гласа ще му донесат на изборите.

 

Децата на Костадинов, именуван още Копейкин, ще отидат да учат в международни университети, нищо, че в този момент той се кълне, че ще останат в България. В Русия обаче няма да стъпят.

 

Костадинов е лаком за власт и въздействие. Не му е задоволителна сбъднатата фантазия да е в политиката - желае да ръководи. Защото властта дава големи благоприятни условия за реализиране на персоналните упоритости, даже най-крайните. А Костадинов е мъчително упорит, даже патологично упорит. Прибавете към това очевидния егоизъм и картината ще стане още по-пълна.

 

Хитлер произлиза от нормално семейство, майка му е била прислужница в заможно еврейско семейство. Сталин също е израснал в оскъдно семейство на обущар и единствено неистовата му упоритост да се измъкне от тази среда му оказва помощ да стане това, което е станал.

 

Неслучайно за Тодор Живков бе сниман филм „ Човек от народа “, а Борисов навсякъде споделя, че като дребен ядял филии с мехлем.

 

Путин също е от оскъдно семейство, само че попаднал на хора от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), на хора от ъндърграунда и станал… президент.

 

За такива хора да се окажат по върховете на властта, е все едно човек от руското сходство на кола Запорожец да се окаже в кожения салон на Мерцедес S класа, с водач и защита от НСО, с резиденция и държавен аероплан. За хора като Костадинов това прелъщение е по-силно от кокаин и хазарт, взети дружно.

 

Приказките за това, какъв брой го вълнуват националните ползи, цените на тока, хляба и горивата са за виниловите трансперанти край стъпалата към политическия Олимп. Те минават през интервали на „ зратен пръст “, секрети сделки, „ патерица “ на партия-хранилница, зависимости от задкулисието и прочие Разбира се всичко това ще бъде отричано, ще бъдат заплашвани медии и съперници със съд, ще се редуват опровержения с право на отговор. Такива се действителностите, само че за тях приказват и пишат шепа медии и публицисти.

 

Обществена загадка е, че в България, както в Русия на Путин, се прави кариера и се става мултимилионер, когато си фактор в политиката.

 

Не, не е вманиачен Костадин Костадинов. Пресметлив и захласнат от желанието за власт е. Непрекъснато декларира, че партията му ще бъде първа на изборите, че ще ръководи независимо, т.е. той ще е едноличен държател в България. Това няма по какъв начин да се случи, само че самоувереното му държание му подсигурява парче от баницата. Блажно и огромно парче.

 

Костадинов има потребност от тълпата и по тази причина я ухажва и прелъстява. След това ще пристигна времето да я управлява и манипулира. Ще отиде още по-далеч, даже до крайности, в случай че обществото му даде такава опция. Не сте не запомнили обещанията му да му бъдат бесени русофобите по улиците, да се открият лагерите като този в Белене и прочие „ екстри “ на неговия модел…

 

Затова би трябвало да сме нащрек. Историята е цялостна с образци, когато сякаш угрижен за народа политик, се трансформира в главорез. Подобна трансформация е допустима, когато въпросния политик е захласнат от безумни упоритости, грандомания и параноя.

 

Накратко: Костадинов желае власт и всичко, което тя дава.

 

Нещо ново?

 

Найден Иванов

 

...........................................................................................................

 

* Г-н трите К - Костадин Костадинов - Копейкин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР