Ако проектът се осъществи, това ще бъде най-дълбокият кладенец в

...
Ако проектът се осъществи, това ще бъде най-дълбокият кладенец в
Коментари Харесай

Китай ще търси петрол и природен газ на 11 километра под земята

Ако планът се реализира, това ще бъде най-дълбокият бунар в страната и един от най-дълбоките в света – отдавнашна фантазия на Си Дзинпин. Според държавната осведомителна организация Синхуа, работата е почнала през юни предходната година в Такламакан, втората по величина дюнна пустиня в света, ситуирана в Синдзян, Уйгурския самостоятелен район, в северозападната част на страната.

Очаква се кладенецът да бъде приключен в края на тази година или при започване на 2025 година, отбелязва BBC „ Пробиването му има две цели: научни проучвания и намиране на газ и петрол “, споделят от Китайската национална петролна корпорация (CNPC), най-голямата нефтена и газова компания в страната и една от най-големите в света.

Проектът стартира две години откакто Си Дзинпин прикани китайската научна общественост да напредне в проучването на дълбините на земната кора.

Според виновни китайски чиновници, планът ще укрепи софтуерните благоприятни условия на PetroChina в реализирането на дълбоки ровове и произвеждане на нови машини. Същевременно, от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР