Ако премиерът Тереза Мей имаше мнозинство в парламента, тя незабавно

...
Ако премиерът Тереза Мей имаше мнозинство в парламента, тя незабавно
Коментари Харесай

Криза в британското правителство, заподозряха Джонсън, че иска премиерския пост на Мей

Ако министър председателят Тереза Мей имаше болшинство в Народното събрание, тя неотложно би уволнила външния министър Борис Джонсънслед последната му интервенция по въпросите на Брекзит. Това мнение изрази ветеранът-депутат от Консервативната партия Кенет Кларк. По всичко проличава, че рецесията в ръководещата партия се задълбочава, изключително откакто Борис Джонсън изложи своето виждане за Брекзит. А то бе изтълкувано като началото на акция за лидерския пост в партията, оповестява БНР.

Кенет Кларк назова „ цялостно безсрамие " публикацията на Борис Джонсън в „ Дейли телеграф ", в която външният министър изложи визията си за Англия отвън Европейски Съюз и твърди, че след Брекзит страната ще може да получава назад 350 милиона седмично от блока в английско опазване на здравето. Кларк упрекна Джонсън във водене на персонална акция:

„ Помнете, че има правила, наречени „ групова отговорност ". Правене на персонални изказвания от този жанр е изцяло неефикасно и той не би трябвало да употребява обстоятелството, че Тереза Мей няма болшинство в Народното събрание. Той знае съвършено, че при естествени условия като външен министър щеше да бъде уволнен за това. За страдание след общите избори Тереза Мей не може елементарно да го уволни ", разяснява Кларк.

По-рано през днешния ден таблоидът „ Сън " популяризира известие, че Борис Джонсън е уверен, че договарянията на Тереза Мей за Брекзит ще се провалят и страната ще излезе от Европейски Съюз без договорка.

Тереза Мей и Борис Джонсън са дружно в щаб-квартирата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където ще имат серия от срещи, в това число с американския президент Доналд Тръмп. Няма известия за персонална среща сред Мей и Джонсън, само че вестник „ Таймс " заяви, че е научил, че преди основната тирада за Брекзит на Тереза Мей във Флоренция в петък, тя ще се опита да „ приобщи " външния министър към нейната идея на специфична среща на кабинета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР