Ако прекарвате времето у дома, гледайки тъжни филми, имаме лоши

...
Ако прекарвате времето у дома, гледайки тъжни филми, имаме лоши
Коментари Харесай

Тъжните филми ни карат да пълнеем

Ако прекарвате времето вкъщи, гледайки тъжни филми, имаме неприятни вести за вас.

Противно на упованията, безкрайното гледане на “Титаник ” или “Тетрадката ” не ни прави по-депресирани, а в действителност усъвършенства настроението ни и кара да се усещаме изпълнени с вяра.

Без значение дали нещото, което гледаме е със благополучен край или с драматичен, ние или се радваме на щастието на героите, или пък виждаме доказателството, че животът постоянно продължава – а всичко това въздейства на личното ни благополучие.

 Тъжните филми ни карат да пълнеем

Освен щастливи обаче, от време на време с помощта на тези филми се усещаме и много гладни. Учени от JAMA Internal Medicine са разкрили, че хората ядат приблизително 28% повече нездравословни храни, до момента в който гледат нещо на екрана, което провокира дълбока страст у тях, в сравнение с, да вземем за пример, до момента в който гледат комедия. 

Можете да обърнете това събитие в своя изгода, като вместо на пуканки и чипс заложите на резенчета ябълка, портокал, банан и ядки, а газираната напитка замените с прясно изцеден фреш.

 Тъжните филми ни карат да пълнеем

Допълнителен трик е да хапвате с другата ръка, а не с тази, с която го вършиме нормално. По този метод е потвърдено, че ядете с цели 30% по-малко. Напълно компенсира резултата от тъжния филм, който сте избрали да гледате!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР