Ако преговорите с Авраам Грант са PR ход на Спас

...
Ако преговорите с Авраам Грант са PR ход на Спас
Коментари Харесай

Авраам Грант е скъпа, но май излишна играчка за Спас Русев

Ако договарянията с Авраам Грант са PR ход на Спас Русев, би трябвало да поздравим съветниците му. Виждате ли, Левски не жали пари за на-доброто, а финалът на евреина с Челси в Шампионската лига носи аромат на разкош, финанси, high quality, Западен Лондон, все обичани неща на предприемача.

Ако действително Русев и екипът му желаят Грант за треньор, то работата става сериозна. И рискова за " сините ". Голямо харчене за хора с визитки значи съществуването на пари, които това лято като че ли извират някъде към гара Подуене. Но навяват и аналогии с един различен стадион в София.

Там парите също валяха. А като стопираха, клубът банкрутира. 

Спас Русев изсипа луди пари в Левски това лято

Нужен ли е Грант на Левски при изискване, че на последната си работа - селекционер в Гана, е взимал по 50 000 евро на месец, а надали у нас ще отстъпи на по-малко от 25 000? 

Отговорът, най-малко за мен, е негативен. Грант ще се трансформира в скъпа играчка, само че с действителна заплаха да бъде скоро захвърлена като безполезна.

Ок, евреинът има клубни триумфи, само че в родината си преди 15 години, което не е мерило. Последната му купа изобщо е с Партизан Белград преди 5 сезона. Тогава тя е пета поредна за сръбския гранд в изискването на нулева конкуренция и трагична Звезда.

Общо взето, ситуацията при комшиите беше такова, че е и магаре да вържеш на ЮНА, ще вземе купата. А и напускането на Грант с последния мач по негово предпочитание също е смущаващо.

В Англия Грант е повече синоним на неуспех като управител, в случай че се огледа Премиършип. Да, изцяло съществено.

Първо, в Челси го одобряват на нож, защото няма нужния лиценз и решаващо се оказва само другарството му с Роман Абрамович. Играчите назовават методите му остарели с към 25 години.

Те се оплакват, че се мъчат даже в лесните мачове поради тактиката на Грант. Помощниците му също желаят да напущат. Затова и много работа поемат асистентите му Стив Кларк, а след това е назначен и светилото Хенк загар Кате.

Уволнен е незабавно след финала в Шампионската лига, който Челси губи от Ман Юнайтед. Джон Тери се подхлъзва при петата дузпа и пропуща да донесе трофея.  Но очевидно друго е подписало раздялата с евреина, който по този начин и не съумява да се хареса на публиката.

Следва престой в Портсмут, отборът се мъчи в шампионата, само че пък стига финала за Купата на Англия, където губи от Челси. С последния мач напуща, защото клубът е подложен в администрация поради финансови проблеми. Не се задържи и 10 месеца.

Следващият му интервал е най-кошмарен - този в Уест Хям. С тима изпада от Висшата лига. В решаващия мач над стадиона прелита безмоторен аероплан с банер " Авраам Грант - легенда на Милоул ". Естествено, шоуто е проведено от почитателите на Милоул, които умират от кеф, че огромният им зложелател излетява от елита.

Някои любопитни обстоятелства от този сезон - Усет Хям печели първи мач на открито тъкмо след Коледа. " Чуковете " записват повече победи за купите, в сравнение с в шампионата. Въобще, Авраам си обича шампионатите.

За похлупак не води Уест Хям на един от религиозните празници, като другояче търпелив Лондон не приема това за опрощение. 

Работата му в националния отбор на Гана няма какво да бъде коментирана. Отборът е един от хегемоните на Африка, не е кой знае какъв триумф, че стига край и полуфинал на континенталното състезание при Грант. Не е и неуспех, почтено казано. Просто резонно за исполин като Гана.

В Левски би трябвало да поразпитат добре в Белград за Грант, защото Партизан е единственият клуб със сходни искания, нрав на аудитория, нрав на играчи.

Първо, " сините " надали ще пръскат пари и за асистенти от калибъра на Хенк загар Кате, които да покриват пропуските на Грант.

Второ, Левски надали гони някакви турнирни триумфи за сметка на шампионата. Най-малкото към този момент отпадна в Европа, а у нас не е кой знае какъв гъдел да стигнеш край.

Без да се заяждаме ненужно, само че Спас Русев би трябвало да реши и рисковете от срещата сред Грант и някои зрънца в " синята " агитка, които участват постоянно на стадиона.  

Припомняме, те постоянно честитят рождени дни на Хитлер и други главорези от международната история. А Грант е роден в семейство на полски евреи, избягали от Холокоста.

Въобще, човек от друга квас, друга просвета. Това е значимо, даже да приемем, че играчите на Челси са капризни, а Грант е 25 години напред в занаята.   

Припомняме, още едно съществено име от Израел се опитва у нас. Става въпрос за Ицхак Шум, който не устоя и цялостен сезон в Ловеч. После осъди солено Литекс във ФИФА.

Делио Роси е работил с куп балкански играчи, в това число и Божинката

Ако в действителност изборът на Левски е сред Грант и италианеца Делио Роси, то индивидът от Апенините наподобява надалеч по-приемлив. Минал е през всевъзможни тимове - Салернитана, Фоджа, Пескара, Дженоа, Лече, Аталанта, Лацио, Палермо, Фиорентина, Сампдория и Болоня.

Има опит в три дивизии на Италия, което значи, че е се е сблъсквал и с тимове от съмнителната класа на този Левски. Но пък постоянно е правил положителни  тимове. Дал е път на 15-годишния Валери Божинов, а вижда се, това е деликатна работа.

И най-важното, италианците могат да съумяват във всяка конюнктура и сходни на нас страни като Сърбия, Румъния. Доказа го починалият Енрико Катуци, който хвана разрушения ЦСКА и за 1 месец го направи най-подредения тим у нас. Тим, който не стана първенец по куп аргументи, само че от аероплан можеше да бъде разпознат като нареждане и жанр.

Но както би споделил един книжовен воин, Спас Русев очевидно има бол пари за треньор, дано ги харчи. Ако не стане, жадни и гладни спецове към Герена, дал Господ!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР