Ако преди 30 години сте имали желанието да си закупите

...
Ако преди 30 години сте имали желанието да си закупите
Коментари Харесай

Новото Lamborghini Countach: 800 конски сили, V12 и ускорение до 100км/ч под 3 секунди

Ако преди 30 години сте имали желанието да си закупите чисто ново Lamborghini Countach, само че по някаква причина не се съумели, то италианската марка още веднъж ви дава опция да се сдобиете с новия модел с осъвременени форми, нови технологии и същото име.



Както към този момент няколко пъти ви информирахме, новият Countach разчита на хибридно задвижване, което е идентично с това на лимитирания Sian. Атмосферен бензинов 6.5-литров V12 си партнира с електромотор, с цел да генерират сумарно 803 конски сили, които се предават към четирите гуми, чрез автоматизирана трансмисия с 8 предавки. Благодарение на това, ускорението до 100км/ч лишава под 3 секунди, а това до 200км/ч тъкмо 8.6 секунди. Ако продължите да карате с натиснат до долу педал, километража ще спре преди 355км/ч.



Формите на новия Countach са сходни с тези на истинския модел, като несъмнено са претърпели лека рационализация. В задната част пък може да откриете много прилики със Sian, като да вземем за пример капака над мотора или пък светлините със характерна форма шестоъгълник.



Приликите не престават и в интериора, където е комбинирана настройка от Sian с тази от истинския Countach, като да вземем за пример седалките и формата на таблото. Разбира се, софтуерните промени също са споделили своята дума и пред лидера е ситуиран цифров километраж с разнообразни графики, а в горната част на междинната подпора е интегриран екрана на инфотеймънт системата.



За разлика от множеството такива планове, актуализирания Countach ще влезе в серийно произвеждане, въпреки и в лимитирана серия от едвам 112 извънредни бройки. От Lamborghini не загатват нищо за цената, само че съгласно разнообразни клюки тя ще бъде над 1 милион евро.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР