Ако познавате млади хора, които смятате, че трябва да бъдат

...
Ако познавате млади хора, които смятате, че трябва да бъдат
Коментари Харесай

За седма година JCI търси най-изявените млади личности на България

Ако познавате младежи, които смятате, че би трябвало да бъдат отличени, към този момент имате опция да го извършите! 
„ Най-изявените млади персони на България ” (The Outstanding Young People of Bulgaria – TOYP Bulgaria) е стратегия, която цели да даде публичност и видимост на достиженията на млади българи на възраст сред 18 и 40 години, които са осъществили изключителни достижения или изпъкват в определени 10 области на публичния живот. В България програмата се провежда от JCI Bulgaria – неправителствена организация, част от интернационалното движение Junior Chamber International (JCI).

По предписание всеки може да номинира – както себе си, по този начин и собствен прочут или другар, или даже чужд, на чийто достижения и триумфи се възхищава и има вяра, че заслужават самопризнание и по-голяма публичност. Номинираните би трябвало да са мъже и дами на възраст сред 18 и 40 години, които имат българско поданство и имат потвърдени достижения в една от десетте категории:
1) Бизнес, стопанска система и/или предприемачество
 Намериха мъртъв младежа, скочил във водопада Сучурум Намериха мъртъв младежа, скочил във водопада " Сучурум "
На осмия ден от изгубването му, водолази откриха тялото на 21-годишния Петър Лухов на дъното на водопада " Сучурум " в Карлово. Повече о...
2) Политическо, правни и/или държавни въпроси
3) Академични водачество и/или достижение
4) Културно достижение
5) Морално водачество и/или отбрана на околната среда
6) Принос към децата, международния мир и/или правата на индивида
 България е супер яка България е супер яка
Младежите у нас все по-малко мислят за емиграция. И от ден на ден бързат да станат част от пазара на труда. Или най-малко това са част от извод...
7) Хуманитарно и/или доброволческо водачество
8) Наука и/или софтуерно развиване
9) Личностно развиване и/или достижение
10) Иновации в медицината
Десетте отличени за България се избират от външно жури, формирано от одобрени експерти и общественици, и автоматизирано получават правото да се състезават за самопризнание на интернационално равнище – в програмата на JCI  " Най-изявените млади персони на света ” (The Outstanding Young Persons of the World). Награждаването на определените за най-изявени млади персони на света ще се организира по време на Световния конгрес на JCI, който тази година ще се организира през ноември в Йоханесбург, Южна Африка.

Обединяващата тематика сред всички отличени, на национално или интернационално равнище, е службата им в интерес на човечеството и приносът им към основаването на позитивна смяна в обществото.

В България планът води своето начало от 2015 година, когато една от отличените на национално равнище – София Калинова – получава и интернационално самопризнание като една от най-изявените млади персони на света. През 2017 година доцент Йорданка Глухчева и през 2019 година Катерина Ковачева доближават до полуфинал на интернационално равнище, с което са включени в топ 20 на света за съответната година.

Повече детайлности за програмата, категориите, условията за номинация и критериите за оценка можете да се намерите на формалния уебсайт на програмата: http://toyp.jci.bg и във Фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/toypbulgaria/.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР