Ако погледнете към домашната си библиотека сигурно няма да ви

...
Ако погледнете към домашната си библиотека сигурно няма да ви
Коментари Харесай

Какво казва любимият ви книжен жанр за вашата личност

Ако погледнете към домашната си библиотека несъмнено няма да ви е мъчно да определите обичания си род. Той несъмнено приказва доста за това какъв човек сте. Книгите ни оформят по доста способи - посредством своите истории, посредством своите поучения, даже посредством героите, без значение дали са феи, извънземни или естествени хора.

Така че се замислете кои са обичаните ви книги и кой род са, и се пригответе да разберете какво значи това за вашата персона. Любимият ви род ще разкрие най-истинското ви Аз даже по-добре от зодиакалния знак:

1. Класики

Препрочели сте и ще продължавате да препрочитате всяка класика, която ви падне в ръцете. Джейн Остин, Силвия Плат, Ърнест Хемингуей и Джон Стайнбек - това ще остане вечно обичаната ви група от писатели. Вие сте били детето в гимназията, което е изчитало всички наложителни книги и даже им се е радвало. Предпочитате да опознаете един човек в дълбочина, в сравнение с да познавате няколко души единствено незадълбочено. Склонни сте да цените простите неща в всекидневието повече от всичко друго.

2. Фентъзи

Вие предпочитате да четете за необятни и сложни светове, в които въображението ви може да се скита, където и колкото пожелае. Още от дете се интересувате повече от митология, в сравнение с от каквото и да е друго. Вие сте мечтатели и постоянно сте се отплесвате до момента в който сте в учебно заведение или на работа, бленувайки за идващото огромно премеждие, което ви чака. Що се отнася до приятелите, вие имате някои от най-хубавите и в никакъв случай не бихте се отнесли неприятно с тях, тъй като знаете какъв брой скъпо е същинското другарство, изключително откакто сте прочели Властелинът на пръстените и Хари Потър.

3. Историческа прозаичност

Вие обичате измислиците, само че също по този начин обичате и обстоятелствата. Харесва ви да знаете какво ще се случи и не сте огромен почитател на изненадите. Носите на всички места със себе си бележник с обстоен проект за всичко, което вършиме или ще вършиме, и въпреки всичко понякога не се страхувате да се отдадете на някоя спонтанна активност. Забелязвате и най-малките елементи и постоянно на работа ви назовават перфекционист. Обичате да наблюдавате и изучавате хората и на драго сърце слушате приятелите и фамилията си, когато ви описват истории от предишното си.

4. Ужаси

Подобно на Стивън Кинг, вие вярвате, че всеки би трябвало да чете повече книги на ужасите. Не се плашите елементарно и повишението на адреналина при четене ви се коства съвсем като опиат. Вие сте този, който обича да поема опасности в групата ви от другари и когато отидете в увеселителен парк вие сте постоянно пръв за най-страшните влакчета. Вие сте необикновен повествовател на истории и другари ви знаят, че извадите ли фенерчето до момента в който седите към огъня, ги чака история, която ще ги преследва през останалата част от седмицата.

5. Литературна прозаичност

 четене на обичана книга

Вие предпочитате да четете за постоянно срещани житейски проблеми и неприятности, които могат да се случат на всеки. Обичате да научавате неща за хората, а за тези, които не познавате, си съчинявате сами житейски истории, до момента в който ги подминавате по улицата. Вие сте популярен мъдрец и когато става въпрос за решение на проблеми, сте експерт. Обичате да гледате на живота си по този начин, като че ли е филм и постоянно се чудите по кое време ще се разгърне идната комплицирана обстановка.

6. Мистерии / Трилъри

След като прочетохте Gone Girl, не можахте да спрете да мислите за книгата седмици наред. Изключително положителни сте в това да познавате какво ще стане по-нататък и да откривате улики, които разкриват края, тъй че постоянно другари ви странят от вас до момента в който гледат Game of Thrones, с цел да избегнат спойлери. Гледате на живота като на тайнственост и постоянно търсите по-дълбок смисъл в нещата. По-тихи сте от другите, само че това е просто тъй като ви харесва да бъдете тайнственост за тях.

7. Нехудожествени книги

Вие постоянно имате най-новия спомен или автобиография на разположение, даже преди всички други. Страхотен слушател сте и се наслаждавате на опознаването на някого посредством странностите и анекдотите им. Често търсите нови способи да подобрите себе си и живота си. Обичате да вършиме огромни жестове, тъй като желаете да живеете живот, за който си коства да се разкажете някой ден.

8. Романтика

За вас, с цел да се смята една книга за страхотна, тя наложително би трябвало да включва буйна любовна история. Предпочитанията ви варират от „ Отнесени от вятъра “ до “Петдесет нюанса сиво ” и всичко сред тях. Имате енергично сърце и постоянно вършиме повече от нужното, с цел да зарадвате някого, който обичате. Винаги успявате да гледате позитивно на живота, даже и да сте блъснали дъното. Имате огромни упования, когато отидете на срещи, само че също по този начин сте много надарени в това да завъртите главата съвсем на всеки, който огледа към вас.

9. Научна фантастика

Вие обичате да четете за междугалактически завършения и футуристични събития, които биха могли да се случат един ден. Когато сте били дете, не постоянно сте се вписвали измежду другите, тъй като сте били прекомерно заети да мислите за нови светове и герои надалеч по-интересни от скучното учебно заведение, на което сте принудени да ходите. Често имате в действителност страхотни хрумвания, само че от време на време се страхувате да ги споделите. С бързия ви разум, вие и всички към вас знаете, че вие ще бъдете този, който би претърпял някое апокалиптично събитие.

10. Young Adult

Вие постоянно може да бъдете видяни в секцията за YA, преглеждайки новите издания и предложени книги. Вие сте млади по сърце и това ви прави единствено по-любопитни и подготвени да научите нови неща в живота. Вие сте в звук с страстите си и съвсем постоянно сте тези, при които отиват приятелите ви, когато се нуждаят от добър съвет. Повече от всичко вие сте самостоятелни и се гордеете както с триумфите, по този начин и с неуспехите си. Знаете, че всичко това е част от процеса.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР