Ако планирате щуро лято, което да прекарате из планините или

...
Ако планирате щуро лято, което да прекарате из планините или
Коментари Харесай

Косата ни също се нуждае от защита срещу слънцето

Ако планирате щуро лято, което да прекарате из планините или на море, радвайки се на слънцето, първо би трябвало да прочетете това. Косата, както кожата, има потребност от слънцезащитен фактор. 

„ Косата може да се съпостави с красиво парче плод, което има външна „ кожа ”, сходна на кожицата на косъма, която да го защищити. След като тя се повреди, вътрешността губи отличните си качества. Цветът, здравината и влагата се унищожават доста по-бързо, защото нямат никаква отбрана ”, споделя Кейт Рийд, редактор и дизайнер на COLOR.ME от Кевин Мърфи.

Ако не предпазите косата си, слънцето в действителност може да промени нейния цвят и да изсуши косъма. 

На брюнетките слънцето може да внесе нежелателен мек звук на косата. При русокоските слънцето може да накара цвета да избледнее по-бързо и да изсуши косъма.

Тези, които не са боядисвали косата си, също не са отвън „ заплаха ”. Естественият цвят се трансформира от слънцето, хлорът и солта повреждат повърхността на косъма, от което косата ще остане без искра. 

За да предпазите косата си от нежелано увреждане, намерете слънцезащитен „ крем ” за коса, който ще защищити здравината и цвета ѝ, поучават експертите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР