Ако опитите ви да отслабнете все се провалят, възможна причина

...
Ако опитите ви да отслабнете все се провалят, възможна причина
Коментари Харесай

Спазвате диета след диета, но не отслабвате? Ето кои вълшебни съставки ще ви спасят

Ако опитите ви да отслабнете все се провалят, допустима причина за това може да е, че тялото ви изпитва дефицит на избрани витамини или минерали.

Много хора в разнообразни интервали от живота имат потребност да управляват тежестта си. За някои това е елементарно: като смъкват няколкото непотребни кг, те елементарно поддържат постигнатия резултат. По предписание това са хора, които са привикнали с физическа интензивност и са в положение да обуздаят желанието си за сладки или нездравословни храни, които съдържат доста въглехидрати.

Други противоположното - откакто са се отървали от няколкото непотребни кг, качват още повече за няколко месеца, от които е още по-трудно да се отърват. В резултат на това кръгът се затваря, опитите за намаляване приключват с крах, депресията се ускорява и това в действителност ви кара да поискате да се натъпчете със сладкиши.

 жена

Дефицитът на някои минерали може да попречи на стопяването на тлъстините

Онези девойки, които са били победени повече от един път в битката си с наднорменото тегло познават тази обстановка. Повечето хора се самообвиняват за неуспеха: не са имали задоволително мощ на волята, пречупили са се, не са издържали, не са устояли на нещо вкусно и не са могли да спрат...

Няма спор, тези аргументи от време на време в действителност играят значима роля. Но мнозина не се замислят за обстоятелството, че причина за "неуспехите " по време на диетата може да бъде недостиг на нужните за организма субстанции. Именно техният недостиг може да аргументи мощно предпочитание за сладко, неприятен надзор на кръвната захар и отмалялост при физическо натоварване.

Ролята на хрома при отслабването

Хромът оказва помощ на клетките да всмукват глюкозата, повишавайки чувствителността на телесните тъкани към инсулин. Когато в организма има задоволително хром, тялото употребява признатите въглехидрати като източник на сила, без да ги трансформира в мазнини. При недостиг на хром, първо, мастните натрупвания се отсрочват по-бързо и второ, постоянно ще желаете да ядете нещо сладко. Може да имате пристъпи на апетит, които тялото би трябвало да задоволи с бисквити, торта или шоколад. Ако забележите нараснало предпочитание за сладко, помислете дали вашата диета включва храни, съдържащи задоволително хром. Това е изключително значимо, в случай че към този момент сте на някаква диета.

Хромът се намира в огромни количества в морските блага, говеждото и птичето месо, тиквените семки. Опитайте се да организирате диетата си по този начин, че тя да включва тези храни. Това е изцяло допустимо, защото доста диети за намаляване включват консумация на месо, пилешко, риба и морски блага. Обърнете внимание: дефицитът на хром също по този начин се характеризира с възприятие на непрекъсната отмалялост, световъртеж и щедро изпотяване.



Цинк за намаляване

Друг значим детайл, който оказва помощ резултатно да се придържате към диетата, е цинкът. Той е виновен за метаболитните процеси в организма, по-специално за метаболизма на мазнините и въглехидратите. Има още доста други значими функционалности - по-специално поддържане на физическата устойчивост, имунитета, паметта и действието на репродуктивната система.

Но в случай че приказваме за изгаряне на непотребни килограми, тогава в изискванията на недостиг на цинк ще бъде мъчно да се реализира постоянен резултат, защото без присъединяване му метаболитните процеси се нарушават. Освен това без цинк е мъчно да се поддържа мечтаното равнище на физическа интензивност, което също е един от най-важните фактори за сполучливата битка с наднорменото тегло.

Тялото получава цинк от храната. Има го доста в маята, сусама и тиквените семки, телешкото, какаото, яйчния жълтък, пълнозърнестото пшенично брашно. Повечето от тези артикули и съставки са изцяло допустими в диетичното хранене, затова при добре премислена диета не би трябвало да има недостиг.

Но в случай че към този момент го имате, тогава е по-ефективно да го компенсирате, като приемате цинк в комбинирана добавка, която съдържа и хром, смисъла на който за отслабването към този момент беше обяснено нагоре.

Дори в случай че предходните ви опити да се отървете от наднорменото тегло да не са били доста сполучливи, не се отчайвайте: приемането на подобаващи храни или добавка, която ще ви помогне да компенсирате недостига на хром и цинк, ще ви помогне да издържите на строга диета и да не се „ отпуснете “.

Също по този начин е добре да изберете диетичен режим, който ще включва потреблението на разнообразни артикули. Това ще помогне да се избегне дефицита на най-важните за организма витамини и минерали, поучават диетолози.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР