Ако общият бюджет на АПИ за извършени дейности, е 1

...
Ако общият бюджет на АПИ за извършени дейности, е 1
Коментари Харесай

Стефан Чайков: В новите поръчки на пътища се съдържат същите дейности, които се водят незаконни

" Ако общият бюджет на АПИ за осъществени действия, е 1 милиарда и 200 млн., сега, в който пътните компании са дали фактури на АПИ, са платили 200 млн. Данък добавена стойност. Може сами да поискате от АПИ информация, с цел да видите каква част от платените суми отиват към лизингови къщи и така нататък ", това съобщи Стефан Чайков, ръководител на УС на Браншова камара " Пътища ".

" Към момента от старите отговорности, се дължат към 520 млн. по фактурирани действия и към 1,2 милиарда по започнатите към този момент 270 сектора от републиканската пътна мрежа, които Народно заседание разпореди на АПИ, тези поправки да бъдат завършени до 30 септември ", продължи той.

" Една част от тях са към този момент изплатени, една част са изплатени от решението на Народно събрание и към 1,7 милиарда се дължат за към този момент осъществени действия и действия, които се правят сега. Не са платени 3 милиарда на пътните компании, държа това да стане ясно ", акцентира Чайков.

По думите му никой от държавното управление няма желание да заплати на пътните компании, като съгласно него повода е, че няма пари в бюджета.

" В новите оповестени поръчки за подръжка на пътищата, след съгласувателна процедура с МФ, се съдържат същите действия, които се водят нелегално строителство ", посочи той.

" Искам да попитам това, което е на Петрохан, какво е? Прави се нова лента, насипват се фракции и асфалт в частни земи, които са отвън сервитута на пътя. Кой ще го узакони? Кой ще го отчужди...? ", пита Чайков.

По думите му отчетът на междуведомствената комисия сред Министерство на регионалното развитие и МФ още не е подписан от отрасловото министерство.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР