Ако обичате шампанското леко охладено, поставяйте го в кофа с

...
Ако обичате шампанското леко охладено, поставяйте го в кофа с
Коментари Харесай

Съсипвате шампанското, като го слагате в хладилника

Ако обичате шампанското леко охладено, поставяйте го в кофа с лед, а не хладилника, поучава специалистът Мари-Кристен Ослен. Тя споделя, че в хладилника качествата на напитката изчезват.

Така при пиянство няма да се насладите на вкусовата палитра, която едно изтънчено шампанско може да ви предложи, споделя специалистът. Затова би трябвало да се охлажда единствено в специфичен резервоар.

Но в случай че не разполагате с подобен, а в действителност не бихте желали да си сипете по-студено шампанско, целесъобразно е да не оставяте бутилката за повече от 1 час, преди да я отворите.

Дългият предстой, изключително от дни или седмици, провокира промени в корковата запушалка. Тя изсъхва и трансформира усета на пенливата напитка. Същото става и с виното.

Най-добре е да купувате шампанско в деня, когато ще го консумирате, тъй като в случай че дълго го държите в ледник, споделя Мари-Кристен Хъфингтън пост.

 Чаши Шампанско

Специалистката споделя още, че актуалните хладилници работят като сушилня за питиета както виното и шампанското. Липсата на влага изсушава корковата запушалка, запушването отслабва и по този начин напитката се окислява по-бързо.

Пенливите виновност би трябвало да се съхраняват на хладно и мрачно място при непрекъсната температура, която не е минусова.

И вместо да сложите бутилката в хладилника, по-добре я поставете в резервоар с лед директно преди консумация. Бутилката би трябвало да се охлажда най-малко 20 минути, преди да бъде отворена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР