Ако Обединените патриоти бъдат отстранени от властта, ДПС може и

...
Ако Обединените патриоти бъдат отстранени от властта, ДПС може и
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Патриотите дърпат държавата към дъното

Ако Обединените патриоти бъдат отстранени от властта, Движение за права и свободи може и да не поддържа инициирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение против държавното управление. За това загатна в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Той посочи, че Движение за права и свободи желаят първо да прочетат претекстовете за вота и тогава ще решат по какъв начин да работят.

Позицията ни във връзка с Обеденените патриоти е непроменена от първия ден на съставяне на властта. Имам възприятието, че в случай че те не бъдат изгонени скоро, цялата власт ще бъде разтурена. Тези националисти дърпат цялата страна към дъното. Вината на допускането на националистите във властта е на ГЕРБ. Напоследък и те се трансформират в такива националисти, това е някакъв синдром, съобщи Хамид.

А и спомняме си какво е бъдещето на сътрудниците на ГЕРБ – Реформаторите ги няма на картата. Подобно бъдеще чака и Обединените патриоти, добави той.

Корупцията е тежък проблем на обществото, виждате че министър си отиде поради това. За страдание, вицепремиерите на националистите към момента не са си подали оставката, това е огромният проблем, уточни депутатът.

Хамид Хамид разяснява и импортирания от него и сътрудниците му от ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев и Делян Пеевски законопроект за КТБ. Това, което ни накара да напишен текстовете, е че грабежът продължава. Схемата е елементарна и ефикасна. Законодателството ни е устроено да контролира естествена банкова система, а КТБ не е естествена банка. Тя е източена от мустаката незаконна група, съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Подготвяме още няколко законопроекта в тази посока. Това не е изключително законодателство, в историята на българския парламент има десетки случаи на приемане на закони, които важат със задна дата. Очаквам да предоставим на синдиците на КТБ ефикасен прийом, посредством който те да предявят искания към тези грабители. Все още не сме търсили поддръжка от останалите партии в Народното събрание, защото желаеме да забележим кой желае разграбените активи да се върнат в страната и кой играе с грабителите, сподели още Хамид Хамид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР