Ако няма интензивни валежи от дъжд до март, Перник остава

...
Ако няма интензивни валежи от дъжд до март, Перник остава
Коментари Харесай

Ако няма дъжд: Перник на воден режим до март

Ако няма интензивни превалявания от дъжд до март, Перник остава на воден режим. Това сподели кметът на Перник Станислав Владимиров след среща с основния прокурор Сотир Цацаров и неговия заместител Иван Гешев в Съдебната палата.

Владимиров благодари на Цацаров и Гешев, че са го поканили на среща. " Те също са се самосезирали редом с моя сигнал, обединили са ги в един общ сигнал. За тази една седмица, в която интензивно се занимавам с водния проблем, видях редица притеснителни обстоятелства от подценяване на цялата тази обстановка. Аз не желая да бъда проверяващ орган, само че желая органите, които могат да открият вероятно аргументи, които имат по-различен темперамент, да се задействат. Фактите са известни на всички ", заключи кметът след срещата.

" Още от началото на годината имаме доста намалял приток на бент. " Студена ", само че оттокът е една константна големина от над 2 млн. кубика всеки месец. И не е направило усещане на ВиК-оператора, че при този намалял приток се харчи доста вода. Така няма по какъв начин да не създадеш рецесия, пред която сме изправени всички перничани. Тук способените органи да създадат този обзор по какъв начин е ръководено сдружението и за какво не е подхванало деяние по попречване на тази обстановка.

За последното денонощие влизаме в параметрите, заложени от Министерство на околната среда и водите - оттокът на бент. " Студена " е не повече от 1 млн. кубика. Това е една от положителните вести, в случай че ние се ограничим в харченето на водите, в случай че водният режим по този начин, както е заложен, се съблюдава от новото управление на сдружението, имаме интервал от 3-4 месеца перничани да имат вода до март месец ", изрази вяра Владимиров.

" Надяваме се природата да е по-благосклонна, ще стартира снеготопенето, положителни са и прогнозите на Българска академия на науките, че тази зима ще бъде по-снежна от миналата. Днес имах среща с премиера Бойко Борисов, и имам обещанието да обезпечи екипи, които да понижат големите загуби на водопреносната мрежа.

Осигурено е финансиране за незабавен ремонт на пречиствателната станция. Първо ще се инсталират утаителите, с цел да може да не се нарушава качеството на водоподаването на по-ниската част на язовира. Това ще понижи разноските на питейна вода ", посочи кметът на Перник и добави, че се търсят други възможности.

" Така нареченият Владайски канал се преглежда като опция. А и имаме увещание, че незабавните поправки на пречиствателните станции ще стартират в границите на 1-2 дни ", приключи кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР