Ако някой наистина те преследва - не страдаш от параноя,

...
Коментари Харесай

На страха ушите са големи. Подслушвани ли са лидери на опозицията?

" Ако някой в действителност те преследва - не страдаш от параноя ", тази имитация от кино лентата " Обществен зложелател " от време на време става настояща при промените на властта. Днес ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов съобщи пред БНР, че 32 политици са били подслушвани през месеците преди изборите. Твърдените от него евентуално закононарушения се правили от дирекция " Вътрешна сигурност ", антитерористичния отдел на Държавна агнеция " Национална сигурност " и сходно звено в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ". Повод за подслушването на някои от политиците, да вземем за пример, е бил опитът да се стъпи на плажа в местността " Росенец ", напълно покрай така наречен Летни сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган през лятото на 2020 година, сподели още Атанасов.

Той не посочи кои политици са били обект на подслушване, само че удостовери, че сред тях има водачи и водачи на листи от " Демократична България ".

През юни 2020 година съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и лидерът на листата на обединението в Бургас Ивайло Мирчев се пробваха да дебаркират на плажа до резиденцията и бяха спрени от чиновници на НСО, които охраняваха тогава Ахмед Доган. След това се състоя конфликт сред последователи на Движение за права и свободи, които бранеха резиденцията и симпатизанти на " Демократична България ".

Пред " Капитал " Атанасов посочи, че политиците са били разпределени по групи - 12 са подслушвани от отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, с други 12 са се занимавали ДАНС, а с останалите ГДБОП. По непотвърдена информация на " Капитал " става въпроси за политици и от " Изправи се.Мутри вън! " и партията на Васил Божков " Българско лято. " Подслушването се е случило при започване на март, когато е стартирала предизобрната акция, а за някои и по-рано, обявиха източниците.

" Няма никаква логичност отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи да се занимава с политици, той би трябвало да се занимава със чиновници на министерството ", сподели за " Капитал " съпредседателят на " Демократична България ". Той изрече съмнение, че е доста евентуално да са формирани произвеждане против служители на реда и това да е употребявано като мотив за подслушването на други хора (политици). Както и че най-вероятно разрешенията за подслушване са издадени от избран арбитър от Специализирания съд, който е давал разяснения какво тъкмо би трябвало да се напише в настояването за потребление на СРС.

Със сигурност това е корист и служебният министър би трябвало да направи инспекция, както и това дали са били унищожавани материали от тези подслушвания през последите седмици, моли Атанасов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР