Библиотечните карти на тема Jay-Z предизвикват увеличаване на членството в обществената библиотека на Бруклин

...
Ако някой може да накара пътуването до библиотеката да се
Коментари Харесай

Ако някой може да накара пътуването до библиотеката да се почувства като парти, това очевидно е Джей Зи.

За да отпразнуват 50-ата годишнина на хип-хопа, Brooklyn Public Library и Roc Nation пуснаха 13 ограничени издания на библиотечни картички с обложки от албуми на Jay-Z. Инициативата, която приключва по-късно този месец, вече доведе до 14 000 нови библиотечни акаунта, каза говорител на обществената библиотека в Бруклин пред CNN.

Библиотечните карти са свързани с изложба в Централната библиотека на Бруклин, която изследва кариерата на Jay-Z чрез редки снимки, оригинални записи, видеоклипове и други артефакти.

„Ентусиазираният отговор на общността на тази изложба е доказателство за огромното въздействие на Джей Зи“, каза пред CNN Линда Е. Джонсън, президент и главен изпълнителен директор на Brooklyn Public Library.

Библиотечните карти на тема Jay-Z са достъпни безплатно за жителите на щата Ню Йорк. Жителите на Ню Йорк могат да събират всичките 13 версии – но само една ще бъде активирана към акаунт в обществена библиотека в Ню Йорк, за да проверяват ресурсите, според говорител на библиотеката.

Една от тринадесетте лимитирани картички на Brooklyn Public Library, включващи обложките на албума на JAY-Z, които бяха издадени през август 2023 г. в сътрудничество с Roc Nation. Една от тринадесетте лимитирани картички от Brooklyn Public Library, включващи обложките на албума на JAY-Z, които бяха издадени през август 2023 г. в сътрудничество с Roc Nation. Бруклинска обществена библиотека

Въпреки че някои хора се опитват да продават картите с ограничено издание онлайн, служител на библиотека каза на CNN, че те представляват само малка част от хилядите, които са се регистрирали за нова карта.

Шон „Джей Зи“ Картър израства в Marcy Homes, обществен жилищен комплекс, в бруклинския квартал Bedford Stuyvesant, по-известен като „Bed Stuy“ или „the Stuy“. Възходът му до музикалната слава идва в началото на 90-те като изпълнител, а по-късно като собственик на звукозаписна компания и предприемач. Той стана първият хип-хоп изпълнител милиардер, като продаде повече от 140 милиона записи и спечели 24 награди Грами – най-многото, което някой рапър е получавал.

Другите библиотечни системи на Ню Йорк също пуснаха различни картички за юбилея на хип-хопа, както и Метрополитен транспортен орган (MTA). В сътрудничество с Universal Music Enterprises, 80 000 MetroCards с участието на LL Cool J, Pop Smoke, Rakim и Cam’ron бяха предоставени на различни станции на принципа първи дошъл, първи обслужен.

Тази снимка изобразява албума Blueprint 2 върху библиотечна карта. Тази снимка изобразява албума Blueprint 2 върху библиотечна карта. Бруклинска обществена библиотека

„От стоенето на върха на Емпайър Стейт Билдинг до грабването на парче в пицарията на ъгъла, Ню Йорк създава емблематични моменти, които са признати по целия свят“, каза Раким в съобщение за новините за сътрудничеството. „За мен е чест да отпразнувам 50-ата годишнина по улиците... а сега и под тях... на града, където се е родил хип-хопът.“

Домашно парти в Южен Бронкс през 1973 г. се счита за родното място на хип-хопа, когато DJ Kool Herc намери начин да изолира перкусиите и да повтори „паузата“ на винила, който въртеше, според Нюйоркската обществена библиотека.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР