Ако някой казва, че няма такова нещо като „Пловдивска мечта”,

...
Ако някой казва, че няма такова нещо като „Пловдивска мечта”,
Коментари Харесай

Соня Йончева сбъдна своята Пловдивска мечта на световните сц...

Ако някой споделя, че няма такова нещо като „ Пловдивска мечта”, дано види пътя на световноизвестната Соня Йончева. Само за една седмица тя стана „ Почетен жител на Пловдив” и взе влиятелната премия „ Певица на годината” на „ Опус Класик 2021” за албума си „ Rebirth”. Церемонията на раздаването на огромните европейски награди ще е на 10 октомври в „ Консерт Хаус” в Берлин. „ Опус Класик” са европейски еквивалент на американските награди „ Грами”.

„ Гордея се с това, че в Пловдив се случват невероятни неща. Много деца мечтаят да станат музиканти и актьори и за мен това е доста значимо. Моята първа роля на тази възраст е да поддържа младите. Ние сме чувствителни същества - имаме потребност от поддръжка на всички нива”, сподели в Община Пловдив тя при връчването на званието.

През есента Соня Йончева ще има серия от концерти с програмата от албума „ Rebirth”, в който наред с класическия репертоар има и две песни - българската „ Заблеяло ми агънце” и „ Like an Angel passing through my room” от репертоара на АББА. Разрешение да я употребява е получила от легендата Бени Андершон.

Соня Йончева акцентира, че най-важно за нея е фамилията. „ Всичко, което се случва на сцената и по света, е като един хубав аксесоар. Но моят същински живот са моите деца, брачният партньор ми, майка ми и брат ми”, акцентира тя. Приказката й стартира в едно нормално пловдивско семейство с майка „ лъвица”, която взема решение, че децата й ще станат огромни актьори, още в детската градина.



Години преди Соня да превземе „ Метрополитън Опера” през 2013 година, брат й Марин Йончев завоюва първото у нас съревнование „ Стар Академи”. Пласидо Доминго е нейният наставник и огромен изобретател. Соня Йончева печели тъкмо неговия международен конкурс за гении „ Опералия” през 2010 година. И се трансформира в едно от лицата му.



През 2013 година тя се появи на сцената на нюйоркската " Метрополитън Опера ". И незабавно реализира нещо нечувано - музикалният критик на „ Ню Йорк Таймс” Закари Улфи я похвали в първата си публикация за нея с цели 6 ласкави епитета - „ деликатна, тактична, покъртителна, замечтана, смайваща и отдадена на детайлите”. Преди това маститият критик бе нарекъл артистите в " Метрополитън Опера " „ пръхтящи от отмалялост коне”.

Сега, на 12 септември, пловдивчанката пее в Хамбург, на 22 е в Букурещ, а по-късно е на сцената на " Метрополитън " с „ Дон Карлос”. Там извършва ролята на Елизабет дьо Валоа. На 2 декември на великата нюйоркска сцена тя ще има независим оперен рецитал.

Ана Уинтор я изиска във „ Vogue” на страница за $500 000
Същата година Соня се появи на страниците на „ Vogue”. Там тя описа: „ Майка ми е „ лъвица” - по този начин назоваваме такива дами в България”. От елитното списание приказват с нея, до момента в който разхожда в количка дребния си наследник Матео в „ Сентръл Парк”. Преди това персонално основният редактор Ана Уинтор я желае на страници, чиято рекламна цена е 500 хиляди $ всяка.

За публикацията Йончева е снимана с облекла от елитни марки и бижута за десетки хиляди. Гримирана е за неповторимите черно-бели снимки от елитния нюйоркски експерт по макиаж Георги Сандев.

Там Соня описа по какъв начин от 6-годишна е почнала да взема уроци по пиано. „ Бях доста стеснителна и първите концерти, на които съм излизала, ми помогнаха доста да преодоля това”, споделя пред списанието тя. „ Пловдивската мечта” стартира, когато на 12 години попада инцидентно на певчески курс в тогавашния Дом на културата „ Стефан Кираджиев”. „ Преподавателка от Пловдив стартира да пее песен от Моцарт. Бях запленена и по този начин се възпламених по оперното пеене”, описа пред „ Vogue” Соня. И когато майка й я чула по какъв начин пее, споделила: „ Ти ще станеш огромна оперна звезда”!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР