Ако някой е сбъркал, кажете, извинете се. Няма нищо лошо.

...
Ако някой е сбъркал, кажете, извинете се. Няма нищо лошо.
Коментари Харесай

И Бойко Борисов Захапа Радев За Освобождаването На Младен Маринов!

Ако някой е сбъркал, кажете, извинете се. Няма нищо неприятно. Сега съм споделил на парламентарните ни групи, до момента в който не се разпише настояването за Младенов, да не се вкарва в Народно събрание. Да не провокираме нови стихии. И в този момент аз ли повеждам войната? Винаги съм уважавал Президентството и хората в него ", съобщи още Борисов.

Припомняме, че сега се чака президентът Радев да подпише декрет, с който да освободи от поста основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и той да стане вътрешен министър, откакто бе номиниран за подобен от премиера Борисов. От ръководещата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти насочиха покана до президента за среща, с цел да обсъдят създалата се обстановка.

" Няма по какъв начин да отида на среща, когато водачите се разминават с институционалния звук ", отговори Радев отговори на въпроса ще се срещне ли с представители на ръководещата коалиция, с цел да изяснят проблема с освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Аз мисля, че към този момент съм пределно явен в това, което отговорих. Коалиционният съвет не е законов орган. Кабинетът си има министър-председател и отраслов министър и тъкмо те би трябвало да провеждат това, което досега не е направено - съгласуването на това предложение ", сподели Радев.

" След всички проблеми и провали в Министерство на вътрешните работи министър председателят преценя дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността ", сподели още Радев.

Смятам, че разсъдъкът във всички институции и отговорността пред националния интерес ще вземе връх. Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява пред медиите проблема с назначението на Младен Маринов за вътрешен министър и забавянето на президента Румен Радев да подпише освобождението му от поста на основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Каракачанов добави, че се надява този въпрос скоро да бъде позволен посредством разговор. И означи, че в последната година в връзките сред държавно управление и президент са възниквали някои недоразумения. " Но в края на краищата страна се ръководи с готовност да се свърши работа, а не с дебелоглав ", сподели още той.

Според вицепремиера, процедурата с назначението на Младен Маринов за министър може да се задвижи с пряк избор от Народното събрание, само че въпреки всичко процедурата трябвало да бъде извървяна до дъно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР