Ако някога сте се интересували от електромобили и съответно от

...
Ако някога сте се интересували от електромобили и съответно от
Коментари Харесай

Fines Charging: Отличникът в българската зарядна инфраструктура

Ако в миналото сте се интересували от електрически автомобили и надлежно от обстановката със зарядната инфраструктура в България, сигурно сте попадали на компания с име Fines Charging. Ако пък сте притежател на автомобил с напълно електрическо задвижване, вероятността техните зарядни станции да са измежду обичаните ви най-вероятно е съпоставима с надеждността на самата зарядна мрежа на Fines, която е 99.98%.

Причините за известността на зарядната мрежа на Fines Charging са доста, само че като съществени можем да посочим умното и бързо разрастване на нейните местоположения, интуитивното приложение за мобилен телефон, отличната поддръжка и извънредно конкурентните цени на фона на потенциала на станциите.

За да разберем малко повече за Fines Charging се свързахме с Мъри Иванов- един от главните фактори, с цел да има сега България зарядна мрежа, която е на допустимо най-високото оперативно и софтуерно равнище.

(МИ) Финес е основана през лятото на 2018 година.
Първата локация беше пусната в употреба през октомври 2018-та година. До края на идната година (декември 2019) локациите ни станаха 5. От тогава извървяхме много дълъг път - все още разполагаме с над 190 местоположения с повече от 270 станции (178 бързи и 97 бавни). Най-бързите ни станции са по 300kW, само че като цяло се стараем да държим междинна мощ от 150kW на локациите ни.

-Кога е осъществено първото потребителско зареждане на ваша станция?
Октомври 2018

-Колко зареждания има през 2023 година във вашата зарядна мрежа, както и каква е прогресията през миналите години?
Зарядния размер се удвоява през последните години в директна корелация с броя електрически автомобили, които се появяват в България. Все отново би трябвало да се има поради, че приказваме за пазар от общо 12 000 електрическия автомобил към днешна дата, тъй че размерите никога не са съществени.

-Как избрахте локациите на първите си 10 станции и по какъв начин избрахте на последните 10?
Първите ни местоположения бяха наши лични обекти. В следствие стана една концепция по-лесно да убедим домакини да ни поканят да сложим зарядна станция при тях, тъй че към този момент в по-голяма част от случаите локациите не са наши лични обекти, а са в партньорство с съответното място.

Винаги задачата ни за избор на местоположения е била да са на основни и отзивчиви места, където има повече трафик, само че не забравяме, че даже в непопулярните места, до които има рядко придвижване, въпреки всичко би трябвало да има зарядни точки, с цел да пътуват хората до там. Горди сме, че още преди години работихме старателно по въпроса да създадем зареждането в Родопите да не е мираж, както беше години наред.

-Какви марки електрически автомобили зареждат най-вече при вас?
Зареждането е неизвестен и сигурен развой, при който ние няма по какъв начин да знаем какви коли зареждат. В последна сметка няма и значение - всеки би трябвало да може да пътува и зарежда с автомобила му, без значение от марката.

Все отново имаме данни за това на какви коли е задействан Autocharge в мрежата ни (статистиката може да бъде забелязана в галерията), като от юни предходната година, разлика в процентите основна няма

-По какъв брой време приблизително зареждат електрическите автомобили във вашата мрежа?
Средната дълготрайност на зарядна сесия в мрежата ни е 25 минути на DC и към час и половина на AC.

-По какъв брой приблизително kWh зареждат колите?
Средно по тъкмо 24kWh

-Кои са най-натоварените местоположения в мрежата на Fines Charging?
Различните местоположения се натоварват друго през другите елементи на годината. Има местоположения, на които през зимата не стъпва съвсем никой, както и противоположното. Като цяло, несъмнено, най-вече заряден размер има по автомагистралите, където има и повече трафик. Но трафикът в България е мощно сезонен.

-Кога са най-натоварени най-натоварените локациите като часови диапазон?
Зависи дали са градски местоположения или магистрални. Разбира се, когато е летния сезон, най-натоварено е петък вечер към морето. Учудващо претрупан ден е 1 Юли.

-Как гарантирате сигурността на станциите и има ли злоупотреби с апаратурата?
С всички вероятни законови средства. Злоупотреби, несъмнено, има.

-Буквално преди няколко дни зарядната инфраструктура на Fines беше включена в Supercharger картата на Tesla. Колко време лиши това и кое беше най-трудното изискване на което трябваше да отговори тя?
Разговорите ни с Тесла по въпроса са от 2022 година, откакто бяха решили да пускат тази функционалност на колите им. Всички условия бяха изпълнени в границите на няколко седмици и оттогава беше въпрос на време Tesla да пуснат тази функционалност за нашата страна. Не бих споделил, че имаше нещо мъчно като изискване. Минусът на системата им кои станции да демонстрират в навигацията си за жалост не разрешава по-непопулярните, само че за сметка на това значими зарядни станции да се демонстрират в колите Тесла.

-Какво следва за Fines през 2024 година?
Както и предходните години - нови местоположения, увеличение на потенциала на съществуващи, както и непрекъснато уголемение на палитрата услуги, които предлагаме.

-Кажете ни нещо, което никой не знае за Fines
Ние сме на първо място електромобилисти, които направиха Fines Charging по-скоро като занимание. Всички в компанията въртим най-малко по 40-50К км на година из България и сме горди, че можем да го вършим единствено с нашата мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР