Ако някога сте отваряли приложение и сте избирали опцията Влез

...
Ако някога сте отваряли приложение и сте избирали опцията Влез
Коментари Харесай

Внимание! Вижте как да проверите дали Фейсбук ви следи и продава личните ви данни

Ако в миналото сте отваряли приложение и сте избирали опцията " Влез с Фейсбук ", вместо да създадете нов профил, има възможност хората или компанията, които стоят зад това приложение, да знаят много неща за вас. Според Фейсбук, всяко приложение, в което влизате, се снабдява с вашия пол, мрежите, към които сте се включили, потребителското ви име, цялостното ви име и вашата фотография. Те също по този начин получават достъп до вашите другари и друга обществена информация в профила ви, написа CNBC, представена от Профит бг.
Четете още: Подкупи, проститутки, изнудвания - по какъв начин британците се месят в избори по света и за какво Зукърбърг изгуби $6 милиарда за 1 ден от абсурда

Може да сте употребявали този способ, с цел да влизате в разнообразни приложения десетки пъти.
Този проблем е в центъра на абсурда с Cambridge Analytica, в който обществената мрежа бе въвлечена. Аналитичната компания е съумяла да получи достъп до персоналните данни на над 50 милиона консуматори на Фейсбук посредством приложение под формата на тест, без знанието или утвърждението на самите консуматори.

Четете още: Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз подпукаха „ Фейсбук” поради абсурда с персоналните данни

Авторът на тестa не е трябвало да предава тази информация, само че тогава Фейсбук към момента не разполагала с техническите ограничения, с цел да го предотврати.
Cambridge Analytica след това употребила тази и друга информация, с цел да сътвори подробни психически профили на потребителите на Фейсбук и да таргетира политически реклами към част от тях, съгласно изявления на Observer и New York Times.
Ето по какъв начин можете да видите кои приложения разполагат с вашите данни и по какъв начин да ги премахнете:
На десктоп или в мобилната версия на Фейсбук изберете менюто " Настройки. "
След това изберете " Приложения ". Опцията се намира в лявата част на страницата на десктоп версията. В мобилното приложение просто отидете по-надолу в страницата с настройките.

Четете още: Взеха главата на шефа на Cambridge Analytica след абсурда с Facebook
Така ще видите всички приложения, които имат достъп до упоменатите нагоре данни. Почти несъмнено ще видите приложения, за които даже не си спомняте, че сте отваряли.
За да изтриете приложение, просто го изберете и натиснете бутона " X " в горния десен ъгъл, по-късно изберете „ Премахни “. За страдание, приложението към момента ще има достъп до данните, които преди този момент сте споделили, само че към този момент няма да има достъп до нови ваши данни.
Можете също по този начин да редактирате настройките за това какви ваши данни могат да употребяват проложенията. Вместо да премахвате обещано приложение, може да изберете бутона „ Редактирай “, след което да зададете съответните варианти, които смятате, че можете да споделите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР