Ако новият превод на Истанбулската конвенция ни удовлетворява, ще я

...
Ако новият превод на Истанбулската конвенция ни удовлетворява, ще я
Коментари Харесай

Завой С Ръчна В Последния Момент! Патриотите Направиха Немислимото В Парламента Преди 2 Мин! Извъртяха Се Тотално За

Ако новият превод на Истанбулската спогодба ни удовлетворява, ще я подкрепим, съобщи Борис Ячев. Попитан дали Обединени патриоти ще поддържат новия превод на конвенцията, в случай че им се хареса, Ячев уточни, че не вижда причина да не го направи.

" Това ще бъде нов превод на действителен документ. Няма по какъв начин да се пренапише отначало конвенцията ", изясни депутатът от Оперативна програма.

Ячев напомни, че още, когато се заприказва за казуса в Истанбулската спогодба, патриотите са оповестили, че става въпрос за неточен превод. Ячев съобщи, че Оперативна програма са споделили още при започване на дебата, че ще поддържат конвенцията, в случай че към нея има уточняваща декларация или нов превод.

Все още обаче решение на Парламентарната група няма и този въпрос ще се разисква занапред.

Припомняме, патриотите бяха измежду най-гръмогласните съперници на утвърждението на Истанбулската спогодба. Преди две седмици в публично свое известие от Вътрешна македонска революционна организация акцентираха, че интернационалните лобита натискат България да узаконим " третия пол " и се оповестиха изрично против Истанбулската спогодба. Също срещу приемането на конвенцията се разгласи и Българска социалистическа партия, въпреки и позицията да беше разкритикувана от някогашния водач на социалистите Сергей Станишев.

Конвенцията е подписана преди две години, а Министерски съвет към този момент я гласоподава, въпреки и с осем гласа срещу. Екатерина Захариева и Цецка Цачева обявиха тогава, че са убедили Патриотичния фронт, че няма опасност за Конституцията ни. Предстои конвенцията да влезе и в дневния ред на Народното събрание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР